blinken-zvynuvatyv-u-porushenni-peremyria-khamas-yakyi-ne-vykonav-zoboviazan-i-obstriliav-izrail-raketamy

Блінкен звинуватив у порушенні перемир'я ХАМАС, який не виконав зобов'язань і обстріляв Ізраїль ракетами

 • 42115 переглядiв

Держсекретар США Блінкен заявив, що ХАМАС порушив перемир'я, атакувавши Єрусалим і не звільнивши заручників, що призвело до відновлення бойових дій з боку Ізраїлю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен покладає провину за перемир'я, яке закінчується сьогодні вранці, безпосередньо на ХАМАС. Про це пише Times of Israel, передає УНН.

Важливо зрозуміти, чому закінчилася пауза. Це закінчилося через ХАМАС. ХАМАС порушив взяті на себе зобов’язання. … Насправді, ще до того, як пауза закінчилася, вона скоїла жорстокий теракт в Єрусалимі, убивши трьох людей і поранивши інших, у тому числі американців. Він (ХАМАС – ред.) почав ракетний обстріл до закінчення паузи, і, як я вже сказав, він порушив свої зобов’язання щодо звільнення деяких заручників.

– зазначив Блінкен.

Деталі

Своє бачення ситуації Ентоні Блінкін розповів  журналістам times of Israel перед своїм від’їздом із Дубая, де він був у місті на день для участі в кліматичній конференції COP28.

Влада Ізраїлю стверджує, що ХАМАС не зміг надати список заручників, яких він мав намір звільнити до 7 години ранку, як це було передбачено угодою про перемир'я, що діяла з минулої п'ятниці.

Блінкен уточнює, що США залишаються відданими повернути всіх заручників, які залишилися, і обговорювали це питання з іноземними колегами під час перебування в Дубаї.

Нагадаємо

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила у п'ятницю, 1 грудня, що відновила бойові дії проти палестинської ісламістської організації ХАМАС у секторі Гази після порушення оперативної паузи з боку ХАМАС на тлі закінчення семиденного перемир'я.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті через негоду обмежили рух вантажівок

     • 32292 переглядiв