ukenru
bizhenka-z-popasnoyi-za-fotografiyeyu-vpiznala-svoyi-pograbovani-rechi-na-rosiyskomu-tanku-vvs

Як не знищать, то вкрадуть: біженка з Попасної за фотографією впізнала свої пограбовані речі на російському танку

 • 227044 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Українська біженка з Попасної, за фотографією впізнала свої речі на російському танку, заваленому коробками та пакетами. Про це УНН пише з посиланням на ВВС News.

Деталі

Так, біженка Аліна Коренюк, яка зараз перебуває у Великій Британії, впізнала речі, які, ймовірно, були вкрадені з її будинку російськими солдатами.

За її словами, у коробці на фото новий бойлер, який вона купила і планувала встановити ще до війни.

На фотографії, зробленій наприкінці травня, танк їде повз розбомблені житлові будинки в місті Попасна в Луганській області, який російські окупанти контролюють з 8 травня.

За словами Коренюк, фотографію було зроблено на вулиці всього за п'ять хвилин ходьби від її будинку. На фото звернув увагу на її чоловік.

Крім бойлера, жінка впізнала скатертину з літнього будиночка сім'ї, нові дитячі простирадла з картинками з діснеївських мультиків та червону ковдру.

Постільною білизною щось було накрито, ймовірно, телевізор або інша техніка, яка залишалася в будинку.

Цитата

"Ми знали, що вони вкрадуть те, що не знищать. Нам багато разів казали, що будинки в Попасній будуть розграбовані", - зазначає жінка.

Разом із дітьми Аліна залишила Україну 8 квітня і зупинилася в британської пари в Ноттінгемширі.

Зараз вона разом зі своїми доньками, 12-річною Крістіною та 8-річною Ольгою, живе у невеликому англійському містечку Саутуелл, у графстві Ноттінгемшир.

Сім'я приїхала туди в рамках програми уряду Великої Британії "Будинки для України". Британська сім'я, що їх прийняла, була однією з перших, що взяли участь у цій програмі.

Додамо

В Україні судитимуть заступника командира роти військової частини Росії. Військовослужбовець наказував грабувати мирних жителів Київської області.

Українські Національні Новини

Суспільство