bilyi-dim-povidomyv-yaki-shtaty-otrymaly-vyhodu-vid-viiskovoi-dopomohy-ukraini

Білий дім повідомив, які штати отримали вигоду від військової допомоги Україні

 • 24999 переглядiв

Білий дім оприлюднив, які штати отримали економічну вигоду від військової допомоги Україні: Пенсильванія отримала $2,364 млрд, а Техас - $1,45 млрд yа виробництво зброї.

Адміністрація президента США Джо Байдена поширила перші дані про те, які американські штати отримали вигоду від мільярдів доларів, витрачених на озброєння України, щоб заручитися підтримкою республіканців, які голосували проти допомоги Києву. Про це повідомляє Reuters із посиланням  на документ Білого дому, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що через війну в Україні найбільше грошей в США на виробництво зброї та боєприпасів отримав штати Пенсільванія, Арізона і Техас.

У той час як троє з восьми членів Конгресу-республіканців від Пенсільванії голосували проти фінансування допомоги України, дані свідчать, що штат отримав 2,364 мільярда доларів  у вигляді видатків та інвестицій на створення зброї та боєприпасів.  Це більше за всі штати, зазначає Reuters.

У Техасі 18 із 25 представників США від республіканців проголосували проти допомоги Україні. Водночас Техас отримав 1,45 мільярда доларів на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншої зброї.

В Аризоні троє з шести представників республіканців проголосували проти допомоги, тоді як у штат надійшло 2,196 мільярда доларів.

У своєму останньому запиті на виділення 106 мільярдів доларів на Україну, Ізраїль, Індо-Тихоокеанський регіон і охорону кордонів президент США Джо Байден 20 жовтня підкреслив, що зброя для України - це робочі місця для американців.

Він зазначив, що частина грошей піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон, і згадав ракетні системи Patriot, що виробляються компанією Raytheon в Аризоні, та "артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах країни", назвавши Пенсільванію, Огайо і Техас.

Доповнення

Останніми днями адміністрація поширила серед законодавців на Капітолійському пагорбі карти з розбивкою по штатах інвестицій на суму 27 мільярдів доларів і витрат на "закупівлі боєприпасів і тактичних машин".

У чотирьох штатах на карті адміністрації Байдена - Аризоні, Пенсільванії, Арканзасі та Вісконсині - розташовані виробничі підприємства, які загалом отримали контракти на загальну суму понад 1 мільярд доларів за свою продукцію, призначену для допомоги Україні.

Ще 18 мільярдів доларів у вигляді контрактів розподілено між виробничими підприємствами, розташованими в більш ніж двох десятках інших штатів.

Додамо

Наступного тижня Сенат США планує розглянути законопроекти про допомогу Ізраїлю та Україні, причому лідер більшості Шумер наполягає на двопартійній підтримці, незважаючи на розбіжності щодо фінансування безпеки південного кордону США.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегів Японії розбився військовий літак США

     • 25620 переглядiв