bilshist-hroismana-u-vinnytskii-oblradi-pozbavyly-prava-vplyvaty-na-biudzhet-zmi-poiasnyly-prychynu

Більшість Гройсмана у Вінницькій облраді позбавили права впливати на бюджет: ЗМІ пояснили причину

 • 27189 переглядiв

Сергій Борзов, голова Вінницької обласної військової адміністрації, підписав бюджет на 2024 рік без затвердження радою, посилаючись на неконструктивну позицію більшості під впливом партії Гройсмана.

Голова Вінницької обласної воєнної адміністрації Сергій Борзов підписав бюджет регіону на 2024 рік, не виносячи його на розгляд сесії облради. Така можливість передбачена законодавством. Однак, причиною такого кроку може бути неконструктивна позиція більшості у Вінницькій обласній раді, яку контролює партія експрм’єра "Українська стратегія Гройсмана" (УСГ). Про це пише місцеве видання "Політична арена Вінниччини", повідомляє УНН.

Деталі 

Право одноосібно затверджувати бюджет в умовах воєнного стану головам ОВА надає постанова Кабміну № 252 від 11 березня 2022 р. Скористатися ним голова ОВА може в залежності від ситуації в регіоні, близькості до зони бойових дій, можливості конструктивного діалогу з депутатським корпусом по бюджетних питаннях.

"Отже, мається на увазі, що якщо ОВА та обласна рада працюють у тісній комунікації та взаємодіють у більшості питань, то можливість спільної роботи над бюджетом не виключена. Тим більше, у тиловій Вінниччині", - зазначає "Політична арена Вінниччини".

При цьому констатує, що Вінницька обласна рада, яку контролюють депутати від Гройсмана не налаштовані на конструктивну співпрацю. Зокрема, мова йде про скандал з одноосібним і без обговорення звільненням і призначенням головою обласної ради В’ячеславом Соколовим, який теж представляє УСГ головних лікарів деяких медичних закладів. Некрасиву історію з п’яними ралі під час комендантської години однієї депутатки, на яку керівництво облради не відреагувало жодним чином. Постійну і нав’язливу рекламу незрозумілої структури – "Міжрегіонального гуманітарного штабу" (МГШ), яку здійснює голова обласної ради та його пресслужба.

 "Де, зрештою, гарантії того, що депутати обласної ради, отримавши можливість впливати на бюджетні процеси, не вчинять так само, як їхні колеги з Вінницької міської ради, які витрачають кошти платників податків на рекламу того самого МГШ та пов’язаних з ним політиків? Такої гарантії немає. Як немає й реакції керівництва обласної ради на попередні скандали. А, отже, обираючи між варіантами – порадитися з депутатами обласної ради чи ні, керівник ОВА Сергій Борзов цілком свідомо та у рамках законодавства обрав варіант – "Ні", - підсумовує "Політична арена Вінниччини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницька обласна рада готова була віддати землі просто так, а за умови будівництва на них житла для військових – відмовилась

Захар Подкидишев

Політика

    Популярні

    Новини по темі