ukenru
bilshe-50-litakiv-i-blizko-10-korabliv-rf-provede-masshtabni-navchannya-u-krimu

Більше 50 літаків і близько 10 кораблів: РФ проведе масштабні навчання у Криму

 • 11010 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Більше 50 літаків, включаючи надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3, і близько 10 кораблів Чорноморського флоту РФ візьмуть участь у навчаннях на півдні Росії і в анексованому Криму. Про це повідомив начальник прес-служби Південного військового округу РФ Вадим Астаф'єв, передає УНН.

"У спільному навчанні візьмуть участь понад 1 тис. військовослужбовців об'єднання (4-ї армії ВПС і ППО) і буде задіяно понад 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, у тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50,.. надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні Астаф'єва.

Як пояснив Астаф'єв, на першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області в анексований Крим, де протягом тижня їм треба буде проводити навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту РФ.

Зокрема, ескадрильї винищувачів Су-30СМ і бомбардувальників Су-34 застосують ракети і бомби проти умовних цілей у районі полігонів Опук і Чауда. "Льотчики повинні вразити щити-мішені, встановлені у морі, і реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Крім того, льотний склад авіаційного з'єднання... у межах навчань відпрацює складний елемент дозаправки у повітрі і проведе повітряний бій з авіаційним угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків", - додав голова прес-служби військового округу РФ.

Раніше цього місяця в окупованому Криму у межах навчань по тривозі підняли два з'єднання морської авіації Чорноморського флоту Росії.

Українські Національні Новини

Політика