ukenru
bilsh-nizh-pivsotni-ukrayintsiv-zaginuli-v-mirotvorchikh-misiyakh

Більш ніж півсотні українців загинули в миротворчих місіях

 • 8436 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. За останніми даними 55 українських військовослужбовців загинули під час участі в миротворчих операціях у різних країнах світу.Про це розповів заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ Валентин Левчик під час брифінгу, присвяченому відзначенню 15 липня Дня українського миротворця, пише УНН.

Миротворча діяльність України як незалежної держави розпочалася у 1992 році. Таким чином історія участі ЗСУ в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки) триває вже 27 років. За цей час близько 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях та місіях у різних регіонах планети.

Українські миротворці виконували завдання під егідою ООН та НАТО у Боснії і Герцеговині, Східній Славонії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Хорватії, Анголі, Сьєрра-Леоне, Судані, Ліберії, Кот-д’Івуарі, Лівані, Таджикистані, Кувейті, Іраку та інших країнах світу.

"Разом з тим, на превеликий жаль 55 військовослужбовців ЗС України втратили життя під час участі в цих операціях", - зазначив Валентин Левчик.

Військовослужбовці ЗСУ проводили заходи з роз’єднання конфліктуючих сторін, відновлювали дороги та інфраструктуру, проводили розмінування місцевості, здійснювали перевезення військ, персоналу місій та цивільних осіб, проводили заходи медичної евакуації, забезпечували безпеку при проведенні виборів в країнах перебування.

Нагадаємо, Україна планує розширити контингент миротворчої місії у Малі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП