ukenru
biloruski-opozitsioneri-rozpovili-chomu-yikh-vidvorili-same-v-ukrayinu

Україна залишалася найкращим з усіх варіантів, куди нас можна відправити - білоруські опозиціонери

 • 17094 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Прессекретар Координаційної ради Білорусі Антон Родненков і виконавчий секретар Координаційної ради Білорусі Іван Кравцов, які раніше прибули до України, вважають, що їх не відправили в ЄС через відсутність національних шенгенських віз. Про це вони розповіли на пресконференції в Києві, передає УНН.

"Мій паспорт ДФР взяли, до мене потім підходив чоловік, питав, які у мене шенгенські є. У мене є тільки естонська шенгенська віза. Це означає, що я не можу в'їхати ні в Польщу, ні в Литву в зв'язку з новими правилами, які діють через коронавірус. І швидше за все, Україна залишалася найкращим з усіх варіантів, які були у співробітників спецслужб, куди нас можна відправити", - сказав Родненков.

Він припустив, що спецслужбам РБ, можливо, "хотілося відправити нас в країни Європейського Союзу, щоб в черговий раз показати, як Захід нібито намагається дестабілізувати ситуацію в Білорусі".

В ДПСУ раніше заявили, що члени Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і Іван Кравцов прибули до одного з українських пунктів пропуску на в'їзд в Україну, в той же час член президії Координаційної ради опозиції в Білорусі Марія Колеснікова в українські пункти пропуску не прибувала.

Як повідомлялося, білоруську опозиціонерку Колеснікову затримали на кордоні з Україною.

Українські Національні Новини

Політика