bilia-berehiv-indii-dron-atakuvav-torhivelne-sudno-yake-poviazuiut-z-izrailem

Біля берегів Індії дрон атакував торгівельне судно, яке пов'язують з Ізраїлем

 • 34042 переглядiв

Корабель, пов'язаний з Ізраїлем, був атакований безпілотником у 200 км від побережжя Індії. Удар спричинив пожежу, але обійшлося без жертв. Індійський флот відреагував і запропонував допомогу.

Торговельне судно, пов'язане з Ізраїлем, було атаковане безпілотним літальним апаратом біля західного узбережжя Індії. Про це пише Reuters з посиланням на британську компанію з морської безпеки Ambrey, передає УНН.

Деталі

Безпілотник влучив у танкер, який йшов під ліберійським прапором у 200 кілометрах на південний захід від індійського міста Веравал. За даними ЗМІ, танкер це MV Chem Pluto, що перевозив сиру нафту з Саудівської Аравії до Індії. На борту танкера могло перебувати близько 20 індійців.

WSJ: іранський розвідувальний корабель допомагає хуситам атакувати судна в Червоному морі23.12.23, 12:00

Внаслідок атаки виникла пожежа, яку вдалося загасити силами екіпажу. Жертв серед екіпажу не зафіксовано, але судно получило структурні пошкодження, а на борт судна попала вода. ВМС Індії направили військовий корабель, щоб надати торгівельному судну необхідну допомогу.

Торговельним суднам рекомендується пам'ятати, що такі типи атак зазвичай спрямовані на судна, пов'язані з Ізраїлем, але в минулому вони помилково потрапляли в судна, які не пов'язані з Ізраїлем

- йдеться у повідомленні Ambrey.

Контекст

Атака на судно сталася на фоні того, як хусити з Ємену, який підтримує Іран, почали атакувати комерційне судноплавство в Червоному морі за допомогою безпілотників і ракет. Через це вантажовідправники змінили курс своїх судів і відправляють їх довшими маршрутами навколо південного краю Африки.

Однак сьогоднішня атака на торгівельне судно стала першим відомим випадком нападу вдалині від Червоного моря з початку війни в Газі.

США звинуватили Іран у плануванні атак на кораблі в Червоному морі23.12.23, 02:05

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Вонка" лідирує по касових зборах напередодні Різдва

     • 32507 переглядiв