bilia-antarktychnoi-stantsii-vylupylysia-pershi-ptasheniata-subantarktychnykh-pinhviniv

Біля антарктичної станції вилупилися перші пташенята субантарктичних пінгвінів

 • 27694 переглядiв

Біля станції "Академік Вернадський" вилупилися перші пташенята субантарктичних пінгвінів: з 11 яєць народилося 8, і очікується бебі-бум, оскільки тут мешкає понад 5,3 тисячі пінгвінів.

Перші пташенята субантарктичних пінгвінів цього року з'явилися біля антарктичної станції "Академік Вернадський". Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр, передає УНН.

Нині із перших відкладених на початку листопада 11 яєць народилося 8 малюків. Є родини, в яких вилупилося вже по два пінгвіняти, а є такі, де одне дитинча ще очікує на появу брата чи сестри

йдеться в повідомленні.

Деталі 

Зазначається, що найближчі кілька місяців на острові очікується справжній бебі-бум, адже нині тут гніздує рекордна кількість субантарктичних пінгвінів – понад 5,3 тис. Біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко нарахував у їхніх гніздах 4,8 тис. яєць.

У НАНЦ нагадали, що ці птахи висиджують яйця та пташенят по черзі. Доки один з партнерів залишається на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а через кілька днів вони змінюються.

Під повною опікою батьків малюки перебувають близько місяця. Потім починають линяти, об'єднуватися в ясла та активно вивчати навколишній світ. Після закінчення линьки вони вчаться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу. До того їх годують батьки наловленим крилем.

Популярні

Новини по темі

Spotify офіційно припинив роботу в Росії – ЗМІ

 • 35824 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

 • 30846 переглядiв