bezpechna-osvita-oflayn-u-litseyi-na-cherkaschini-za-pidtrimki-mkhp-gromadi-oblashtuvali-suchasne-ukrittya

Безпечна освіта офлайн: у ліцеї на Черкащині за підтримки “МХП-Громаді” облаштували сучасне укриття

 • 1540886 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. За підтримки благодійного фонду “МХП-Громаді” у Степанецькому ліцеї на Черкащині збудували безпечне укриття, аби учні могли продовжувати очне навчання. Про це повідомили у пресслужбі Фонду, передає УНН.

Деталі

У Степанецькому ліцеї навчається 280 учнів. Через брак бомбосховища діти були вимушені навчатися дистанційно.

Фонд "МХП-Громаді" спільно зі Степанецькою ОТГ та за підтримки ПрАТ “Миронівська птахофабрика” та ТОВ "НВФ "Урожай" збудували на території ліцею укриття. Завдяки бізнесу Фонд спрямував на об’єкт 3 млн грн, і вже з початку 2023 року учні повернулися до офлайн-навчання.

Бомбосховище розраховане на 170 людей і дає прихисток не лише учням та викладачам ліцею, а й відвідувачам гуртків та секцій. Укриття облаштоване усім необхідним для комфортного навчання: під’єднаний генератор на випадок відключання світла, проведено інтернет, облаштовано внутрішні санвузли.

“Усі ми прагнемо до якіснішої освіти. Повірте, усі скучили за навчально-виховним процесом - і батьки, і учні, і педагогічні працівники.

Завдяки благодійному фонду “МХП-Громаді” було зроблено практично неможливе. З нуля було побудовано цей стратегічний об’єкт (укриття - ред.). Він дає можливість обслуговувати всю кількість дітей, які навчаються у нашому ліцеї”, - розповів директор Степанецького ліцею Станіслав Яременко.

Нагадаємо

Минулого року “МХП-Громаді” виділив понад 6,5 млн грн на облаштування укриттів у навчальних закладах та лікарнях.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Україною вночі збили два "шахеди"

     • 5320570 переглядiв