bez-kndise-nemozhlivo-pidgotuvati-yakisnu-ta-profesiynu-bazu-dlya-maybutnogo-rozglyadu-zlochiniv-rf-v-sudakh-volodimir-areshonkov

Без КНДІСЕ неможливо підготувати якісну та професійну базу для майбутнього розгляду злочинів рф в судах - Володимир Арешонков

 • 664879 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Робота КНДІСЕ є надзвичайно важливою, адже без неї неможливо підготувати якісну і професійну базу для майбутнього розгляду в судах злочинів російської федерації під час повномасштабної війни проти України. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив член комітета з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України Володимир Арешонков.

Цитата

«Ми говоримо про військові злочини і тут якраз залучаються експерти КНДІСЕ як найбільш авторитетні. Скажу відверто – без них, без їх роботи неможливо підготувати якісну та професійну базу для майбутнього розгляду в судах. Там зібрані потужний потенціал експертів, сучасні обладнання та технології. Це дійсно найбільш авторитетна експертна установа», - наголосив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія за все відповість: експерти Міжнародного кримінального суду розповіли про свою співпрацю з КНДІСЕ

На його думку, наразі повсякденна діяльність КНДІСЕ – це саме «боротьба з ворогом в тилу».

«Вони зараз працюють «на розрив». Їх залучають слідчі і прокурори, які розслідують воєнні злочини. За останніми даними Офісу Генерального Прокурору України, таких злочинів вже зареєстровано приблизно 90 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження експертів КНДІСЕ під керівництвом Рувіна є величезним вкладом в те, щоб фіксувати злочини росіян - Антон Геращенко

«Я розумію, що станом на сьогодні цих кримінальних проваджень вже більше. Ясно, що не по всім необхідні експертні висновки, але по переважній більшості проваджень без них не може працювати слідчий. Тому експерти КНДІСЕ абсолютно заслуговують на визнання важливості їх діяльності», - резюмував Володимир Арешонков.

Довідка

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ) є однією з найстаріших державних експертних установ України. Інститут був заснований 4 липня 1913 року як Кабінет науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати.

На сьогодні КНДІСЕ є провідною установою у сфері судових експертиз, в якій працюють відомі вчені та професіонали, висококваліфіковані експерти, які проводять судові експертизи та експертні дослідження. КНДІСЕ відіграє важливу роль у забезпеченні якості правосуддя та обʼєктивності судових рішень, активно займається виконанням судових експертиз і проведенням наукових досліджень, спрямованих на створення надійної доказової бази для забезпечення справедливості та довіри до судової системи України.

3 моменту свого створення КНДІСЕ забезпечує науково-методичну підтримку судів усіх рівнів, всіх правоохоронних органів та інших державних установ України, а також фізичних і юридичних осіб, виконуючи широкий спектр судових експертиз на високому науковому рівні.

За роки існування, фахівцями КНДІСЕ виконано понад 2,3 млн експертиз, у тому числі близько 1,1 млн - за роки незалежності України. Значний відсоток експертиз, що призначаються до КНДІСЕ - це складні та багатообʼєктні експертизи у резонансних кримінальних провадженнях тощо.
Інститутом виконуються експертизи за 96 експертними спеціальностями.

З лютого 2014 року і сьогодні КНДІСЕ проводить експертизи щодо воєнних злочинів росіян. Більше 30 000 виконаних військових експертиз з початку вторгнення росії в Україну. Експерти виїжджають на місця злочинів «російського світу» для фіксації злочинів та проведення експертиз, які в майбутньому будуть представлені в міжнародних судах для притягнення винних до відповідальності.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У рф спалахнула масштабна пожежа на лузькій ТЕЦ

     • 696108 переглядiв