belhiia-pidtverdzhuie-namiry-peredaty-ukraini-f-16-u-2025-rotsi-umierov

Бельгія підтверджує наміри передати Україні F-16 у 2025 році - Умєров

 • 25912 переглядiв

Бельгія має намір передати Україні винищувачі F-16 у 2025 році, що підтвердили міністри оборони Рустем Умеров та Людивін Дедондер, і наразі триває підготовка до оснащення та навчання.

Передачу Україні винищувачів F-16 і підготовку пілотів, а також постачання необхідного обладнання обговорили під час зустрічі голова Міноборони України Рустем Умєров з міністром оборони Бельгії Людивін Дедондер.  Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міноборони.

Бельгія підтверджує наміри передати Україні літаки F-16 у 2025 році

- yаписав Умєров у Telegram.

За словами міністра оборони України, зараз необхідно розпочати процес налагодження ланцюжків постачання боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для F-16.

Також під час зустрічі сторони обговорили можливість прийняти представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку наступного року.

Міноборони зазначає, що загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгія для Сил оборони України складає понад 320 мільйонів євро.

"Високо цінуємо вашу непохитну підтримку та всебічну участь у процесі зміцнення обороноздатності Збройних Сил України", – наголосив Рустем Умєров.

Нагадаємо

У жовтні прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що держава  матиме змогу надати літаки F-16 Україні з 2025 року, проте це станеться після рішення уряду, який буде на той час. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Україна отримала дефіцитні ракети до систем ППО і нові зенітні комплекси

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія зазнає браку робочої сили через війну в Україні – ISW

     • 31764 переглядiв

    Армія рф зранку атакувала дронами Львівщину, є пошкодження

     • 28331 переглядiв

    Рух вантажівок на кордоні зі Словаччиною розблоковано

     • 33884 переглядiв

    Центр Херсона під ворожим ударом - ОВА

     • 32132 переглядiв