bayden-vdruge-nazvav-si-tszinpina-diktatorom

Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна "диктатором"

 • 73093 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Президент США Джо Байден назвав голову КНР Сі Цзіньпіна диктатором. Це сталося під час пресконференції після переговорів президентів. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Президент США Джо Байден після чотиригодинного американо-китайського саміту, під час пресконференції відповів на запитання журналістів, що все ще вважає главу КНР Сі Цзіньпіна диктатором.

Цитата

«Дивіться, він є. Він диктатор у тому сенсі, що він керує комуністичною країною, яка базується на формі правління, абсолютно відмінній від нашої», – сказав Байден.

Доповнення

У березні минулого року Сі отримав третій президентський термін, коли майже 3000 членів парламенту Китаю, Всекитайських зборів народних представників, одноголосно проголосували за нього на виборах, на яких не було іншого кандидата.

Сі вважається найвпливовішим лідером Китаю з часів Мао Цзедуна після десятиліття консолідації влади в розробці політики та армії і придушення свободи ЗМІ.

Коли у червні Байден назвав Сі диктатором, Китай назвав ці слова абсурдними та провокативними.

Але суперечка не завадила двом сторонам провести широкі переговори, спрямовані на поліпшення напружених відносин, кульмінацією яких стала зустріч у середу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден вдруге назвав Сі Цзіньпіна "диктатором"

     • 73093 переглядiв

    Блокада польських перевізників на кордоні: ЄС застеріг Польщу

     • 83023 переглядiв

    Ворог вранці обстріляв Херсон: є загиблий та поранена

     • 27712 переглядiв

    Попередня оцінка стійкості банків оптимістична - НБУ

     • 25712 переглядiв