bayden-diyatime-metodichno-pri-pereotsintsi-amerikano-saudivskikh-vidnosin

Байден діятиме "методично" при переоцінці американо-саудівських відносин

 • 139994 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив у неділю, що президент Джо Байден діятиме "методично" при переоцінці відносин США з Саудівською Аравією, але варіанти включають зміни у сфері безпеки великому виробнику нафти, інформує УНН.

Деталі

Салліван, виступаючи на CNN, сказав, що Байден не планує зустрічатися зі спадкоємцем принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бен Салманом на саміті лідерів G20 у листопаді.

"Байден не планує зустрічатися зі спадкоємцем на саміті G20", - сказав Салліван на тлі нового тиску на американо-саудівські відносини, викликані прагненням Ер-Ріяда скоротити видобуток нафти.

"І тому президент не збирається діяти необачно, він збирається діяти методично, стратегічно, і він збирається не поспішати, щоби проконсультуватися з членами обох партій, а також мати можливість для Конгресу повернутися, щоб він міг сидіти з ними особисто і пропрацюйте варіанти".

Доповнення

ОПЕК+, група нафтовидобувних країн на чолі із Саудівською Аравією та росією, оголосила минулого тижня, що значно скоротить видобуток, щоб підвищити ціни на нафту.

Дії ОПЕК можуть призвести до зростання цін на нафту, що, у свою чергу, може призвести до зростання цін на АЗС у США. Вищі ціни на газ можуть зашкодити Байдену та демократам у політичному плані перед проміжними виборами цієї осені.

У червні Байден відвідав Саудівську Аравію, щоб частково підштовхнути лідерів королівства до збільшення видобутку нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    До білорусі із рф прибудуть майже 9 тисяч військових

     • 134968 переглядiв