ukenru
bankam-vstanovili-dedlayn-dlya-podachi-novikh-danikh-pro-rakhunki-platnikiv-podatkiv

Банкам встановили дедлайн для подачі нових даних про рахунки платників податків

 • 10687 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Банки в Україні зобов’язані у 10-денний строк направити контролюючим органам повідомлення про всі відкриті рахунки клієнтів - платників податків, після закінчення періоду переходу на стандарт IBAN (міжнародний номер банківського рахунка). Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Державної фіскальної служби України.

"Банки зобов’язані у 10-денний строк після закінчення перехідного періоду, встановленого для проведення зміни діючих рахунків клієнтів банків відповідно до вимог стандарту IBAN, направити контролюючим органам повідомлення про всі відкриті станом на 31 жовтня 2019 року рахунки клієнтів – платників податків", - вказали фіскали.

Зазначається, що з 1 по 10 листопада 2019 року Державна податкова служба забезпечує приймання повідомлень про усі відкриті станом на 31 жовтня 2019 року нові/змінені рахунки платників податків у національній та іноземній валютах/кореспондентські рахунки за стандартом IBAN, які будуть направлені фінансовими установами у цей період. Це також стосується рахунків, які не були взяті на облік в контролюючих органах.

Нагадаємо, з 1 жовтня змінилися реквізити рахунків для сплати податків.

Як повідомляв УНН, банки України завершили перехід на міжнародний стандарт IBAN.

Українські Національні Новини

Економіка