ukenru
bangladesh-zasudiv-9-osib-do-strati-za-napad-na-premyer-ministra-25-rokiv-tomu

Бангладеш засудив 9 осіб до страти за напад на прем'єр-міністра 25 років тому

 • 9560 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Суд Бангладеш засудив дев'ять членів опозиційної партії до смертної кари і ще 25 до довічного ув'язнення за напад на прем'єр-міністра Шейх Хасину 25 років тому, передає УНН з посиланням на Reuters.

За словами прокурора Амінула Ісламу, тринадцять осіб також були засуджені до тюремного ув'язнення строком на 10 років за участь в нападі на поїзд з Хасиною в 1994 році.

У той час Хасина була лідером опозиції, а її головний конкурент Халеда Зіа була прем'єр-міністром. Тепер Зія і її бангладешська націоналістична партія (БНП) є опозицією.

«Обвинувачені кинули бомби і відкрили вогонь по вагону поїзда, з метою вбити Хасину», - заявив прокурор журналістам біля будівлі суду в місті Пабна, де стався напад, в 160 км на північний захід від столиці Дакки.

Адміністрацію Хасіни звинувачують в придушенні інакомислення і переслідуванні критиків влади, в тому числі прихильників БНП. Зіа знаходиться у в'язниці за звинуваченням у корупції, яке, за її словами, було політично мотивованим.

Масуд Хандакер, адвокат деяких обвинувачених, сказав, що всі вони будуть оскаржувати вироки.

Хасина також стала мішенню в 2004 році, коли нападники кинули гранати в мітинг в Дацці, в результаті чого загинули 24 людини і понад 500 отримали поранення.

У 2018 році суд засудив 19 осіб до смертної кари і 19 до довічного ув'язнення за цей напад. Ці обвинувачені звернулися в суд вищої інстанції.

Як повідомляв УНН, Євросоюз засудив Білорусь за новий випадок страти.

Українські Національні Новини

Новини Світу