ukenru
balukha-v-rosiyskiy-koloniyi-pomistili-v-shtrafniy-izolyator

Балуха в російській колонії помістили в штрафний ізолятор

 • 8272 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Українського політв'язня Володимира Балуха помістили в штрафний ізолятор російської колонії в місті Торжок. Про це повідомила Кримська правозахисна група, передає УНН.

"Українського політв'язня Володимира Балуха 4 квітня помістили в штрафний ізолятор колонії № 4 м Торжок (РФ), і він буде там перебувати до 19 квітня. Про це сестрі Балуха Надії сьогодні, 9 квітня, повідомили в адміністрації колонії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією правозахисників, посилку з продуктами і речами у сестри знову відмовилися прийняти, аргументувавши це тим, що поки ув'язнений перебуває в ШІЗО, посилки і побачення йому не дозволені.

"У штрафному ізоляторі ув'язнених утримують в строгих умовах на хлібі і воді", - додали правозахисники.

Як повідомляв УНН, сестра Володимира Балуха Надія не змогла передати продукти і речі свого брата в колонію в місті Торжок в Тверській області РФ.

Раніше повідомлялося, що Балух перебуває у виправній колонії №4 міста Торжок Тверської області.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через свою проукраїнську позицію, прапора України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному домі табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Верховний суд" окупованого Криму засудив активіста до 4 років і 11 місяців колонії загального режиму.

Після винесення вироку Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. За кілька місяців голодування він втратив більше 30 кг ваги, здоров'я його різко погіршився.

9 жовтня 2018 року стало відомо, що активіст вирішив припинити голодування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП