baiden-u-vystupi-pered-temnoshkirymy-vybortsiamy-poviazav-napad-trampa-z-rasovym-nasylstvom

Байден у виступі перед темношкірими виборцями пов'язав напад Трампа з расовим насильством

 • 9393 переглядiв

У своєму першому передвиборчому виступі після замаху на Дональда Трампа президент Джо Байден пов'язав напад з расовим насильством і застосуванням зброї, закликавши до посилення контролю над зброєю і засудивши насильство в будь-якій формі.

У своїй першій передвиборчій появі після спроби замаху на його супротивника-республіканця президент Джо Байден пов’язав напад на Дональда Трампа з расовим насильством і насильством з використанням вогнепальної зброї у США, закликаючи американців повсюдно засудити це, передає УНН із посиланням на Голос Америки.

"Ми всі зобов’язані знизити градус і засудити насильство в будь-якій формі", – сказав він темношкірим виборцям у Лас-Вегасі, штат Невада, у вівторок.

Виступаючи на з’їзді Національної асоціації сприяння розвитку не білого населення, американської організації з захисту громадянських прав, Байден наголосив на насильстві проти афроамериканців, зокрема Джорджа Флойда, якого вбив білий поліцейський у 2020 році.

Вперше після стрілянини під час передвиборчої кампанії Трампа в Пенсільванії в суботу, в результаті якої загинув учасник мітингу та були поранені інші, включаючи екс-президента, Байден закликав посилити контроль над зброєю та відновити заборону США на штурмову зброю, на яку термін дії заборони закінчився в 2004 році.

"Під час стрілянини у Дональда Трампа використовувався автомат AR-15. Так само як це була штурмова зброя, яка вбила стільки інших, у тому числі дітей, – сказав він. – Настав час оголосити її поза законом. Я зробив це один раз, і я зроблю це знову".

"Я мав би бути мертвим": Трамп поділився "сюрреалістичним досвідом" пережитого замаху15.07.24, 15:36

Із тим, що для його потенційної перемоги вирішальне значення можуть мати голоси темношкірих виборців, Байден порівняв свою політику з політикою колишнього президента щодо ключових для афроамериканців питань, висміюючи термін "чорні робочі місця", який часто використовує Трамп.

"Я знаю, що таке чорне робоче місце. Це віцепрезидент Сполучених Штатів", — сказав він, схвально говорячи про віцепрезидентку Камалу Гарріс, свою партнерку на листопадових виборах, яка має чорношкіре та південноазійське походження.

Байден повторив своє повідомлення в інтерв'ю Black Entertainment Television того ж дня. У середу він звернеться до UnidosUS, найбільшої в країні організації з захисту громадянських прав і захисту прав латиноамериканців, намагаючись залучити латиноамериканських виборців, ще один ключовий виборчий блок для партії.

Додамо

Видання відзначає, що наразі президент відстає в опитуваннях від Трампа в національному масштабі та в різних штатах, включаючи Неваду. Він продовжує відхиляти заклики принаймні 20 демократів у Конгресі та інших членів його партії зійти із виборчої дистанції, наполягаючи на тому, що він є демократом із найкращими шансами перемогти Трампа.

У своїй соцмережі Трамп також закликав націю "бути єдиними". В інтерв’ю газеті Washington Examiner він сказав, що переписав свою промову на з’їзді, щоб більше зосередитися на єдності.

"Усі говорять про єдність, навіть Дональд Трамп", — сказала Клер Фінкельштейн, директорка Центру етики та верховенства права в Університеті Пенсільванії. "Звичайно, його бачення єдності полягає в тому, що країна має об’єднатися за ним", — сказала вона Голосу Америки.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі