baiden-obitsiaie-zalyshytysia-v-peredvyborchykh-perehonakh-na-tli-zghadok-pro-putina-i-trampa-v-zasterezhenniakh-pro-zelenskoho-i-harris

Байден обіцяє залишитися в передвиборчих перегонах, на тлі згадок про путіна і Трампа в обмовках про Зеленського і Гарріс

 • 14192 переглядiв

Байден помилково назвав Камалу Гарріс "віцепрезидентом Трампом" і згадав Путіна, представляючи президента України Зеленського.

Президент США Джо Байден на пресконференції в межах саміту НАТО у Вашингтоні заявив, що має намір рухатися далі в боротьбі за посаду президента і перемогти Дональда Трампа на виборах у листопаді. На пресконференції Байден помилково назвав Камалу Гарріс "віцепрезиденткою Трампом", а перед цим помилково згадав про путіна, представляючи Президента України Володимира Зеленського, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Байден уперше спілкувався з журналістами після дебатів із Трампом.

"У цій кампанії треба буде пройти довгий шлях, і тому я буду рухатися далі, - сказав Байден. - Я думаю, що я найкращий кандидат для участі у виборах".

"Я беру участь у президентських перегонах не заради своєї спадщини, а щоб завершити розпочату справу. Усе стане набагато краще, якщо мене переоберуть", - сказав він, відповідаючи на запитання про заклики вийти з передвиборчих перегонів.

Вступне слово Байдена на пресконференції було більше схоже на передвиборчу промову - він знову говорив про успіхи своєї адміністрації та досягнення у зовнішній і внутрішній політиці, а також дорікав Дональду Трампу, пише видання.

"Америка не може відступати перед світом, ми повинні вести його за собою", - це, як вказує видання, був явний докір на адресу політики "Америка понад усе" Трампа.

"Я переміг його одного разу і маю намір перемогти його знову", - сказав Байден.

Пресконференція Байдена тривала майже годину. Журналісти довго і наполегливо розпитували президента про передвиборчі плани і стан здоров'я. Байден сам називав імена кореспондентів, зачитуючи їх із блокнота перед собою, після чого вони ставили запитання. Така практика не є незвичною, зазначає CNN, оскільки подібний формат допомагає уникнути криків і хаосу, які часто трапляються на таких заходах. Загалом президент відповів на 19 запитань від представників 10 ЗМІ.

Відповідаючи на перше запитання про те, чи готова віцепрезидентка Камала Гарріс у разі потреби замінити його як кандидата, Байден обмовився і сказав: "Я б не вибрав віцепрезидентку Трампа на посаду віцепрезидента, якби не вважав, що вона має достатню кваліфікацію бути президентом".

За цей ляп одразу ж ухопився Дональд Трамп, опублікувавши відеоролик у своїй соцмережі Truth Social. "Відмінна робота, Джо!" - написав він.

Загалом, як зазначають кореспонденти, на пресконференції Байден виглядав упевненим, спокійним і багато посміхався.

Але його обмовка про Гарріс була не першою за день.

Незадовго до пресконференції на церемонії за участю лідерів країн НАТО Байден знову обмовився. "Тепер я хочу передати слово президенту України, у якого стільки ж сміливості, скільки й рішучості. Пані та панове, президент путін", - сказав Байден.

Він швидко усвідомив помилку і сказав: "Президент путін? Він [Зеленський] переможе президента путіна. Я так зосереджений на тому, щоб перемогти президента путіна, що ми повинні турбуватися про це".

"Я кращий", - пожартував Зеленський, який стояв поруч. "Ти до біса кращий", - сказав Байден.

Як зазначає видання, пресконференція Джо Байдена стала для нього найбільшим випробуванням після невдалих дебатів із Дональдом Трампом наприкінці червня, що спричинили нинішню кризу та численні заклики вийти з передвиборчих перегонів.

Увесь цей час президент наполегливо і послідовно заявляв про рішучість брати участь у президентських виборах і перемогти Дональда Трампа.

Демократ і член Палати представників від Іллінойсу Бред Шнайдер, який раніше закликав Байдена вийти з перегонів, сказав, що пресконференція не змінила його позиції.

"Я думаю, що президент відмінно впорався зі своєю роботою. Він продемонстрував володіння питаннями - як внутрішньої, так і зовнішньої політики. [...] Але річ у тім, що, як уже було сказано, ми не можемо допустити ситуації, коли щодня затримуємо дихання. Чи то пресконференція, чи то дебати, чи то мітинг", - сказав Шнайдер в інтерв'ю CNN.

Лидеры демпартии обеспокоены и призывают Байдена "предоставить доказательства" способности победить Трампа11.07.2024, 13:04

У четвер NYT написала з посиланням на джерела, що деякі радники Байдена нібито обговорюють, як переконати його піти у відставку. "Близькі союзники президента розробляють аргументи на користь того, чому він має завершити свою перевиборчу кампанію, хоча неясно, чи дійшли ці обговорення до самого президента", - зазначає видання.

У Білому домі цю інформацію заперечують. "Це однозначно неправда. Команда президента твердо стоїть на його боці", - заявив New York Times прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вдарили по Невському артилерією та дронами - ОВА

     • 21498 переглядiв