ukenru
baiden-i-tramp-na-shliakhu-do-revanshu-pislia-zabezpechennia-vysunennia-vid-svoikh-partii-u-prezydenty-ssha

Байден і Трамп прямують до матчу-реваншу після забезпечення висування від своїх партій у президенти США

 • 23860 переглядiв

Байден і Трамп набирають достатню кількість делегатів для того, щоб стати номінантами на реванш на президентських виборах 2024 року.

Президент США Джо Байден і колишній президент країни Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, щоб стати ймовірними кандидатами від своїх партій на посаду президента Сполучених Штатів, організувавши матч-реванш на загальнонаціональних виборах у листопаді, повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Байден, як повідомляється, досягнув "магічної" кількості, набравши делегатів від Джорджії - штату, де точиться боротьба, і який зіграв вирішальну роль у його перемозі на виборах 2020 року. А Трамп отримав номінацію від Республіканської партії після перемоги на попередніх виборах у штаті Вашингтон.

Як зазначено, демократ Байден набрав 2099 делегатів (президенту потрібно було 1968, щоб стати ймовірним кандидатом від Демократичної партії).

Республіканець Трамп набрав 1247 делегатів (колишньому президенту потрібно було щонайменше 1215 делегатів, щоб виграти номінацію від Республіканської партії).

Ні Трамп, ні Байден офіційно не стануть кандидатами доти, доки цього літа не проголосують національні з'їзди партій.

Байден сподівається на реванш: президент США заявив у своїй заяві, що для нього велика честь стати ймовірним кандидатом від своєї партії. Він попередив, що "свобода і демократія" перебувають під загрозою і що Трамп становить загрозу для Америки, на тлі того, як він звертає свою увагу на загальнонаціональні вибори. "Тепер у виборців є вибір щодо майбутнього нашої країни", - сказав Байден.

Трамп розкритикував свого опонента у відео, опублікованому в соціальних мережах після того, як став передбачуваним кандидатом від Республіканської партії, і сказав, що тепер "нам потрібно приступити до роботи, щоб перемогти Джо Байдена". Він наголосив на важливості виборів у листопаді, заявивши своїм прихильникам, що "це голосування буде найважливішим голосуванням, у якому ви коли-небудь брали участь".

Але, вказує видання, попереду довгий шлях: перегони 2024 року стануть найтривалішою загальнонаціональною виборчою кампанією за останні пів століття. 

06.03.2024, 17:55 • [views_0]

Юлія Шрамко

Новини Світу