ukenru
avtogiganti-fiat-chrysler-ta-peugeot-citro-n-opel-pogodilisya-na-zlittya-kompaniy

Автогіганти Fiat-Chrysler та Peugeot-Citroën-Opel погодилися на злиття компаній

 • 13117 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Французький автоконцерн PSA (Citroën, Peugeot, Opel), та Fiat Chrysler домовилися про злиття, що створить четвертий за величиною світового виробника автомобілів та суттєво вплине на світовий автомобільний ринок. Про це повідомляє Financial Times, передає УНН.

PSA та FCA заявили, що їх ради погодилися працювати над злиттям компаній, що дасть акціонерам кожної групи мати 50-відсоткове право власності на нову організацію.

"Обидві ради концернів надали доручення відповідним командам завершити обговорення про об’єднання в найближчі тижні", - заявили представники обох компаній.

"Угода створить нового автомобільного гіганта з сукупними доходами в розмірі 170 млрд. євро, прибуток від технічних операцій - понад 11 млрд євро і комбінованих продажей автомобілів в кількості 8,7 млн штук, що випереджає показники автоконцернів General Motors та Hyundai-Kia. У 2021 році потенційне об'єднане підприємство матиме ринкову вартість у межах 45-50 млрд євро", - заявив Арндт Еллінгхорст, аналітик компанії Evercore.

Дві компанії мають намір розподілити рівні долі власності нового гіганта, в яких Карлос Таварес, керівник PSA, буде керувати бізнесом, а Джон Елканн - нащадок італійської родини Аньєллі, яка контролює FCA - стає його головою. Пан Таварес матиме початковий мандат бізнес-менеджера на п'ять років.

Об'єднана група базуватиметься на нейтральній території - в Нідерландах. Керуватиме новою компанією рада з 11 осіб, яка складатиметься з шести членів, призначених PSA та п'яти членів, призначених FCA.

Як повідомлялося раніше, Renault і Fiat Chrysler вели спочатку переговори про часткове злиття.

Українські Національні Новини

Новини Світу