ukenru
avstriya-persha-v-zakhidniy-yevropi-yde-na-povniy-lokdaun-i-vvodit-obovyazkovu-vaktsinatsiyu

Австрія перша в Західній Європі йде на повний локдаун і вводить обов'язкову вакцинацію

 • 22832 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Австрія стане першою країною Західної Європи, яка відновлює локдаун для боротьби з новою хвилею коронавірусу. Також з лютого країна вимагатиме вакцинації від всього населення. Про нові заходи повідомив у п'ятницю канцлер Австрії Александр Шалленберг, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

За словами Шалленберга, ізоляція почнеться в понеділок і триватиме 10 днів. Більшість магазинів закриються, культурні заходи будуть скасовані. Також зі слів канцлера, діти повинні будуть повернутися на домашнє навчання.

Міністр охорони здоров'я країни Вольфганг Мюкштайн пізніше уточнив, що школи залишаться відкритими для тих, хто повинен туди піти, але всіх батьків попросили по можливості залишати своїх дітей вдома.

Як повідомляє місцеве телебачення ORF, з 1 лютого в країні також стане обов'язковою вакцинація.

"Ми не хочемо п'ятої хвилі. Нам не потрібна шоста або сьома хвиля", - сказав Шалленберг, якого цитує ORF.

Доповнення

Австрія спочатку ввела національний локдаун лише для невакцинованих, він розпочався в понеділок. Але оскільки кіькість випадків зараження вірусом продовжувала стрімко зростати, уряд заявив, що у нього немає іншого вибору, окрім як поширити локдаун на всіх.

Тотальна ізоляція триватиме 10 днів, потім уряд оцінить наслідки, і, якщо кількість випадків зараження не знизиться достатньо, його можна продовжити максимум до 20 днів.

Відзначається, що в Австрії, країні з населенням 8,9 мільйона осіб, один з найнижчих рівнів вакцинації в Західній Європі. Протягом останніх семи днів в країні щодня реєструвалося понад 10 000 нових випадків зараження коронавірусом.

Українські Національні Новини

Новини Світу