ukenru
aviakatastrofa-pid-chuguyevom-zelenskogo-prosyat-prisvoyiti-zagiblim-zvannya-geroy-ukrayini

Авіакатастрофа під Чугуєвом: Зеленського просять присвоїти загиблим звання “Герой України”

 • 12007 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Президента України Володимира Зеленського просять присвоїти посмертно звання "Герой України" загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом на Харківщині. Відповідна петиція №22/106238-еп з’явилася на сайті Глави держави, передає УНН.

"Ми, небайдужі українці, вимагаємо присвоїти посмертно звання "Герой України" усім загиблим у катастрофі Ан-26 25 вересня 2020 року, оскільки вони віддали своє життя за Незалежність і Державний суверенітет України. Хоч це і було навчання, яке мало зміцнити військову потужність, але воно увійшло в історію України як трагічна сторінка. Повік не забудемо наших героїв!", - йдеться у тексті петиції.

Наразі петиція набрала 127 голосів з 25 тис. необхідних. Збір підписів триватиме ще 88 днів.

Також зареєстровано петицію №22/106390 з проханням присвоїти всім загиблим в цій авіакатастрофі позачергові військові звання. Вона набрала 13 голосів з 25 тис. необхідних.

Як повідомляв УНН, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак і загорівся. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Нагадаємо, що прощання із більшістю жертв авіакатастрофи під Чугуєвом відбудеться після ідентифікації тіл.

Українські Національні Новини

Суспільство