ukenru
avakov-pro-plivki-medvedchuka-surkova-tse-ne-ostannya-rozmova-budut-sche

Аваков про плівки Медведчука-Суркова: це не остання розмова, будуть ще

 • 20410 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Аудіозапис телефонної розмови, імовірно, Віктора Медведчука і колишнього помічника президента РФ Владислава Суркова - це не остання розмова, і будуть ще. Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю ТСН, передає УНН.

Цитата:

"Роль Медведчука теж вилазить. Якісь добрі люди взяли і опублікували цю його розмову з Сурковим. Мені, наприклад, відомо, що це - не остання розмова, там будуть ще. Це теж потихеньку стає прозорим і ясним", - сказав міністр.

Деталі

За словами Авакова, під час розмови в Україні була трагічна ситуація - вже після Іловайська, але перед Дебальцевим.

"Це хи-хи ха-ха, вони пропонують 200 людей поміняти на 400. Він цим всім займався для того, щоб повернутися до влади... Остання плівка показала, що події 2015 року, скандал навколо поставок електроенергії до Криму, він був теж, виявляється, не на порожньому місці", - додав він.

Контекст

У ЗМІ 25 лютого був оприлюднений аудіозапис розмови двох людей з голосами, схожими на голоси лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова, які обговорюють поставки електроенергії в захоплений Крим і обмін полоненими на Донбасі.

За даними ЗМІ, розмова датована 2014 роком. Так, за інформацією ЗМІ Медведчук і Сурков говорять про схему постачання електроенергії, в якій задіяні російська "Інтер РАО" та її структури на окупованому півострові. Крім того, вони обговорюють обмін полоненими.

В СБУ пізніше заявили, що оприлюднені аудіозаписи долучені до кримінального провадження.

Українські Національні Новини

Політика