ukenru
avakov-obgovoriv-plan-de-okupatsiyi-donbasu-z-predstavnikami-atlantichnoyi-radi

Аваков обговорив план деокупації Донбасу з представниками Атлантичної ради

 • 11681 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з представниками Атлантичної ради план майбутньої деокупації Донбасу. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України, передає УНН.

"Деокупація та реінтеграція Донбасу має відбуватися за принципом "малих кроків". Кожен крок має доводити нашим громадянам України, які живуть на Донбасі, що з Україною їм краще, ніж з окупаційним режимом: якість життя, доступ до комунальних, освітніх, пенсійних послуг, соціальних гарантій, доступ до українських біометричних паспортів, які дозволяють вільно пересуватися країнами Європи, доступ до громадянських прав, реконструкція доріг, мостів, систем комунікації, освіта і тощо", – сказав Аваков.

За його словами, така тактика дасть можливість протягом 5-7, можливо 10 років пройти шлях реабілітації.

У свою чергу Директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст схвально оцінив стратегію поступової реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомляв УНН, раніше Аваков на лінії розмежування, в зоні досяжності Луганська провів робочу нараду з командирами щодо стратегії програми “дрібних кроків” у деокупації та реінтеграції Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика