ukenru
ataka-boyovikiv-na-donbasi-yes-zaklikaye-rosiyu-vplinuti-na-zbroyni-formuvannya

Атака бойовиків на Донбасі: ЄС закликає Росію вплинути на збройні формування

 • 20138 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. На тлі атаки бойовиків на українські позиції неподалік Золотого, що відбулася у вівторок, Європейський Союз закликає Росію скористатися своїм впливом на збройні формування на сході України.
Про це написав глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в Twitter, передає УНН.

"Сьогоднішні повідомлення про ескалацію військової могутності в околицях району Золотого із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами, що призвело до жертв, викликають крайню тривогу. Ці наступальні спроби збройних формувань, підтримуваних Росією, повністю суперечать узгодженому припиненню вогню, яке все ще не було повністю дотримано", - написав дипломат.

За його словами, повна реалізація мінських угод і заходів, узгоджених на саміті "нормандської четвірки" в Парижі, має вирішальне значення.

"ЄС очікує від Росії повного і негайного використання свого впливу на збройні формування, які вона підтримує в цьому відношенні", - додав Маасікас.

Як повідомляв УНН, вранці 18 лютого бойовики атакували українські позиції поблизу Новотошківського на Донбасі.

У результаті бойових дій загинув один український захисник, ще четверо отримали легкі поранення.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ворожа атака поблизу населених пунктів Новотошківське, Горіхове, Кримське, Хутір Вільний на Донбасі є спробою зірвати мирний процес.

Українські Національні Новини

Політика