armiia-izrailiu-znaishla-tunneli-vatazhkiv-khamas-v-tsentri-hazy

Армія Ізраїлю знайшла тунелі ватажків ХАМАС в центрі Гази

 • 23369 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю виявила в центрі міста Газа комплекс тунелів, якими користуються лідери ХАМАС, стратегічно розташованих поблизу цивільних об'єктів, включаючи школу. Ці тунелі, оснащені сучасним обладнанням.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила в центрі міста Газа велику систему тунелів, що використовуються ватажками радикального руху ісламізму ХАМАС. Ключову роль відіграє одна з площ, звідки можна підземними шляхами потрапити до "укриття, штаби та квартири" політичного та військового керівництва руху. Про це повідомляє пресслужба ЦАХАЛ, пише УНН.

Площа Палестини" знаходиться в "елітному кварталі" Гази, який взято під контроль ізраїльськими військовослужбовцями. Площа "була центром військового управління ХАМАС і оточена будинками, що служили штабами, шахтами тунелів терористів і стратегічними спорудами, що належать ХАМАС,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що військова інфраструктура розташовувалась "в безпосередній близькості від магазинів, урядових будівель, житлових будинків та спеціальної школи для глухих дітей".

У ЦАХАЛ зауважили, що ця мережа тунелів з'єднується з підземною інфраструктурою в районі лікарень "Ар-Рантісі" та "Аш-Шифа". Тунелі обладнані ліфтами та вибухостійкими дверима, у деяких випадках були виявлені продукти харчування, вода та елементи енергоінфраструктури, додали військові. Це дозволяє бойовикам ХАМАС переховуватись упродовж тривалого часу, зазначили в армійській пресслужбі.

Бойовики ХАМАС масово здалися у полон – Армія Ізраїлю10.12.23, 09:10

Популярні

Новини по темі