ukenru
arkhitektor-rozpoviv-podrobitsi-pro-noviy-ofis-prezidenta

Архітектор розповів подробиці про новий Офіс президента

 • 20881 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Президент Володимир Зеленський має намір перенести свій офіс з вулиці Банкової в Український дім, де через всю будівлю буде рости дерево, повітря влітку охолодить фонтан, а воду нагріє сонце. Реконструкцією Українського дому буде займатися архітектурне бюро 33BY, компанія столичного архітектора Івана Юнакова, передає УНН, посилаючись на НВ.

Юнаков, пише видання, займає 65-у позицію в списку партії "Слуга народу", а також є сином відомого архітектора Сергія Юнакова.

Так, за словами архітектора, він обговорив з Президентом до 15 варіантів для перенесення офісу. Проблему вибору вирішувала велика група архітекторів, соціологів і транспортників. Розглядали не тільки локацію, а й під'їзні шляхи і підходи до кожного будинку.

Зараз архітектори опрацьовують уже четверту редакцію проекту реконструкції Українського дому, щоб там змогли розміститися 500 співробітників ОП. Корисна площа цієї будівлі становить близько 8 тис. кв. м, а в нинішній будівлі на Банковій, не дивлячись на те, що воно більше, корисна площа менше - всього 5 тис. кв. м.

Згідно з проектом, президент буде працювати на четвертому поверсі Українського дому, п'ятий поверх займуть адміністрація і юридичні відділи, а третій буде відданий голові ОП і його заступникам. Стіни більшості кабінетів, згідно з планами, будуть скляними, а в цілому інтер'єри - в стилі лофт.

Система опалення в будівлі буде повністю перероблена. Зараз будівля відрізано від центрального опалення, тому планується введення нової технологічної конструкції, де спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами.

Ці рішення дозволять істотно знизити споживання електроенергії. Зараз зв добу Український дім споживає мінімум 4 тис. кіловат, а після реконструкції йому знадобиться лише 450 кіловат, пише видання.

Вікна нового кабінету президента будуть виходити на Європейську площу, тому будуть вжиті особливі заходи у вигляді броньованого скла. А вхід в будівлю стануть охороняти всілякі рентгени і рамки мателошукачів.

У новому ОП планується кафе і спортзал, а під землею - велика парковка на 134 місця з трьома заїздами - двома з вулиці Володимирський узвіз і одного з Трьохсвятительської.

Як повідомляв УНН, раніше Володимир Зеленський повідомив, що Адміністрація Президента України переїде в Український дім, розташований на Європейській площі, і змінить назву.

Українські Національні Новини

Політика