areshtovane-maino-z-mezhyhiria-peredano-v-upravlinnia-derzhavi-arma

Арештоване майно з "Межигір'я" передано в управління державі - АРМА

 • 27101 переглядiв

АРМА завершило передачу арештованого рухомого майна з паркового комплексу "Межигір'я", який раніше належав експрезиденту віктору януковичу, в управління державі.

АРМА передало в державне управління рухоме арештоване майно паркового комплексу "Межигір’я", що належав експрезиденту-втікачу віктору януковичу, повідомили у відомстві у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Завершився процес передачі активів, на які судом накладено арешт у кримінальній справі щодо віктора януковича. Йдеться про рухоме майно, арештоване після Революції Гідності. З 2014 року за його збереження відповідали активісти", - ідеться у повіломленні АРМА у Telegram.

Розслідування привласнення майна януковичем, як вказано, здійснювали детективи НАБУ за підтримки САП.

"Підписання документів про передачу майна стало фінальним етапом роботи міжвідомчої комісії, яка два місяці працювала на території "Межигір’я". Комісія у складі представників ДУ "Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "МЕЖИГІР'Я", Центрального МТУ АРМА, Фонду держмайна та САП оглянула понад 25 тисяч одиниць рухомого майна, розміщених у 121 будівлі та споруді", - сказано у повідомленні.

Найбільший об’єкт – музей "Хонка" з 3600 одиницями майна, де було виявлено понад 500 цінних об’єктів, які раніше не були описані: витвори мистецтва, ікони, барельєфи, люстри тощо.

"Усі надходження від функціонування державного "Межигір’я" тепер йтимуть до державної скарбниці", - ідеться у повідомленні.

Вказано, що "законні умови для передачі активів забезпечено розпорядженням уряду за ініціативи АРМА і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів".

Зеленський підписав закон про створення парку-пам'ятки на території "Межигір'я"19.08.23, 06:21 • [views_1283265]

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі та зранку росіяни 7 разів обстріляли Сумщину

     • 23783 переглядiв

    Коригував ракетні удари по Одесі: затримано агента фсб

     • 20997 переглядiв