ukenru
antirekord-do-sudiv-za-misyats-namagalisya-pronesti-mayzhe-8-tis-zaboronenikh-predmetiv

Антирекорд: до судів за місяць намагалися пронести майже 8 тис. заборонених предметів

 • 9271 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. У вересні цього року до органів судової влади відвідувачі намагалися пронести майже 8 тисяч заборонених предметів, серед яких зброя та набої. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Служби судової охорони.

"У вересні цього року відвідувачі органів судової влади намагалися пронести до них 7 887 заборонених предметів – це новий абсолютний антирекорд. Попередній антирекорд був встановлений у липні, коли співробітники Служби судової охорони не дозволили пронести до органів судової влади 5 170 заборонених предметів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у серпні ситуація дещо покращилася: кількість недопущених до пронесення заборонених предметів становила 4 824 одиниці.

"Загалом за дев’ять місяців 2020 року співробітники Служби попередили пронесення до 385 органів судової влади України, які перебувають під охороною судових охоронців, 37 668 заборонених предметів", - зазначили в пресслужбі.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у вересні до судових установ, становлять: ножі – 2990 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 1577 од., набої – 1877 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями – 602 од.

Також у вересні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 22 од. травматичної зброї, 45 електрошокових пристроїв, 30 од. вогнепальної зброї та 9 од. пневматичної і газової зброї.

Раніше УНН повідомляв, що за 6 місяців 2020 року співробітники Служби судової охорони попередили пронесення до установ системи правосуддя 19,8 тис. заборонених предметів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП