ukenru
antarktichnu-stantsiyu-akademik-vernadskiy-planuyut-modernizuvati

Антарктичну станцію "Академік Вернадський" планують модернізувати

 • 13714 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. На масштабну реконструкцію української станції "Академіка Вернадського" в Антарктиді загалом виділили 44 мільйони гривень, ремонтна бригада буде на станції орієнтовно 25 січня. Про це повідомив під час конференції в.о. директора Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, передає кореспондент УНН.

"Спочатку у бюджеті 2018 році було виділено 25 мільйонів грн на капітальну реконструкцію станції, а під кінець року спільними зусиллями Міністерства освіти і Мінфіну було додано ще загалом 27 мільйонів грн, і з них 19 мільйонів грн саме на модернізацію", - уточнив Дикий.

Також він зазначив, що вперше вкладені гроші у модернізацію станції з 1996-го року.

"Вперше вкладені гроші в модернізацію станції з 1996-го року, коли британці передали станцію Україні. Можна сказати, що ремонт розпочався вже. Бо на виділені кошти зараз багато чого закуплено, проведено проектні роботи. Сама ремонтна бригада виїде 20 січня, приблизно 25 січня вони будуть на станції. Ремонт плануємо завершити за два сезони", - розповів Дикий.

Нагадаємо, Верховна Рада внесла зміни до Державного бюджету України на 2018 рік в частині збільшення витрат на виплату пенсій, доплат за роботу в Чорнобильській зоні та збільшення фінансування на антарктичну станцію "Академік Вернадський".

Українські Національні Новини

Політика