anomalna-speka-pryzvela-do-zbilshennia-hrafikiv-vidkliuchen-ukrenerho

Аномальна спека призвела до збільшення графіків відключень - Укренерго

 • 23253 переглядiв

У зв'язку з аномальною спекою в Україні та Європі, що призвела до збільшення споживання електроенергії, графіки відключень електроенергії діють протягом дня в кілька черг.

В Україні та Європі аномальна спека, через що зростає споживання електроенергії. Графіки відключень світла діють усю добу, переважно - у три черги, що більше, ніж напередодні, а з 16 години їх побільшає, повідомили у четвер в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 11 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги", - повідомили в Укренерго.

Як вказано, причина – значне зростання споживання через аномальну спеку в Україні та Європі на тлі існуючого суттєвого дефіциту енергії в системі, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику. 

"Температура по країні перевищує +30 градусів. За прогнозом диспетчерського центру "Укренерго", сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник", - зауважили в компанії.

Аварійна допомога

"Вчора з 19:00 до 23:00 для зменшення обсягу дефіциту "Укренерго" залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини", - ідеться у повідомленні.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 28 487 МВт-год, з максимальною потужністю 1444 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

На ранок залишаються знеструмленими 510 населених пунктів.

Через негоду: є знеструмлення у Сумській області. Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській областях. 

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна біткоїна сьогодні впала до 57 тис. доларів

     • 20615 переглядiв