ukenru
andzhelina-dzholi-prodala-kartinu-namalovanu-cherchillem-za-rekordni-11-6-mln-dolariv

Анджеліна Джолі продала картину намальовану Черчиллем за рекордні 11,6 млн доларів

 • 24111 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Картина "Вежа мечеті Кутубія" (Tower of the Koutoubia Mosque), написана колишнім прем'єр-міністром Великої Британії Уїнстоном Черчиллем (1874-1965), пішла з молотка за 8,2 млн фунтів стерлінгів (приблизно 11,6 млн доларів США). Про це йдеться в повідомленні аукціонного будинку Christie's, який провів у понеділок в Лондоні торги творами сучасного британського мистецтва, передає УНН.

Що відомо

Попередня оцінка роботи становила від 1,5 до 2,5 млн фунтів (від 2,1 до 3,5 млн доларів), а заплачена невідомим колекціонером сума стала рекордною для робіт британського прем'єра. Картина була виставлена ​​на торги актрисою Анджеліною Джолі. Чому вона вирішила продати полотно, не повідомляється.

Довідково

"Вежа мечеті Кутубія" - єдина картина, написана Черчиллем під час Другої світової війни. Вона була створена у січні 1943 року після закінчення Касабланкської конференції, першого з самітів країн антигітлерівської коаліції. Черчилль створив пейзаж, перебуваючи під враженням від квітів марокканського заходу, які він спостерігав під час прогулянки по Касабланці разом з президентом США Франкліном Рузвельтом (1882-1945). Пізніше полотно було подаровано американському політику і перейшло у спадок його синові Елліоту Рузвельту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольна картина Черчилля пішла з молотка: що за історія прихована за полотном

Під час торгів в понеділок була реалізована ще одна картина Черчилля - "Сцена в Марракеші" (Scene at Marrakech). Вона була продана за 1,9 млн фунтів (2,7 млн доларів), що виявилося майже в чотири рази вище її початкової оціночної вартості.

Черчилль захопився живописом, коли йому було за сорок, і встиг за своє життя створити близько 540 полотен. Близько 45 картин були присвячені Марокко. Велика частина робіт знаходиться в приватних колекціях, що належать нащадкам колишнього прем'єра, який, згідно з різними опитуваннями в Сполученому Королівстві, визнається одним з найвеличніших британців за всю історію. 

Українські Національні Новини

Новини Світу