amerykanski-zakonodavtsi-zaklykaiut-rozsliduvaty-diialnist-kytaiskoi-kompanii-autel-shcho-vyrobliaie-bezpilotnyky-cherez-ryzyky-dlia-bezpeky

Американські законодавці закликають розслідувати діяльність китайського виробника безпілотників Autel Robotics

 • 24728 переглядiв

Американські законодавці наполягають на розслідуванні діяльності Autel Robotics у зв'язку із загрозами національній безпеці, наголошуючи на ймовірних зв'язках компанії з китайськими військовими, а також вказуючи на небезпеку використання безпілотників Autel Robotics американськими відомствами.

Група з 11 законодавців Палати представників Конгресу США звернулася до адміністрації Байдена з проханням провести розслідування і потенційно накласти санкції на китайського виробника безпілотників Autel Robotics, посилаючись на міркування національної безпеки. Про це повідомляє УНН, посилаючись на агентство Reuters.

Деталі

У листі, підписаному головою комітету Палати представників з питань Китаю республіканцем Майком Галлахером і головним демократом групи Раджею Крішнамурті, міститься прохання до міністерств торгівлі, оборони і фінансів розслідувати діяльність компанії Autel Robotics, материнською компанією якої є Autel Intelligent Technology.

Конгресмени відзначають, що Autel Robotics начебто відкрито пов’язана з Народно-визвольною армією Китаю та становить пряму загрозу національній безпеці США. Серед аспектів небезпеки – купівля та експлуатація безпілотників Autel місцевими правоохоронними органами та державними відомствами, що потенційно відкриває конфіденційні дані по всій країні.

Пентагон заявив, що відповість на лист законодавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай відкидає повідомлення про переговори про тунель між РФ і Кримом як "безпідставні"

Доповнення

У 2019 році Конгрес заборонив Пентагону купувати або використовувати безпілотники і компоненти, вироблені в Китаї.

У 2020 році Міністерство торгівлі ввело обмеження на експорт китайського виробника дронів DJI, звинувативши його в співучасті у притиснені уйгурської меншості Китаю і допомоги військовим.

Законодавці поцікавилися, чи повинні бути застосовані аналогічні обмеження до компанії Autel, посилаючись на занепокоєння, що технології компанії використовувалися в Сіньцзяні, і крім того - компанія "надалі, як видається, потенційно підтримує триваюче вторгнення росії в Україну".

Також зазначається, що у листопаді Галлахер і Крішнамурті представили законопроект, який має на меті заборонити уряду США купувати будь-які китайські безпілотники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС планує 12 грудня представити план використання прибутків від заморожених російських активів - Bloomberg

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі