amerykanski-zakonodavtsi-pidbadoreni-perehovoramy-shchodo-uhody-shcho-rozblokuie-dopomohu-ukraini

Американські законодавці "підбадьорені" переговорами щодо угоди, що розблокує допомогу Україні

 • 117808 переглядiв

Американські сенатори стримано оптимістично налаштовані щодо укладення угоди про безпеку кордонів, яка також може розблокувати допомогу Україні та Ізраїлю, але консенсус щодо термінів залишається невловимим.

Американські законодавці з Демократичної та Республіканської партій заявили в неділю, що їх "підбадьорює" напрямок переговорів щодо безпеки кордонів, що могло б розблокувати допомогу Україні, але терміни потенційної угоди залишаються невизначеними. Про це 17 грудня повідомило The Hill, пише УНН.

Деталі

Переговорники в Сенаті США вже кілька тижнів збираються разом, намагаючись досягти угоди з питань безпеки кордонів, яка б могла розблокувати додаткову допомогу для України та Ізраїлю в пакеті додаткового фінансування. Минулого тижня сенатори та Білий дім висловили оптимізм з приводу того, що, можливо, наближається досягнення угоди про кордон.

Попри те, що багато законодавців заявляють, що вони досягли прогресу в переговорах по кордону, вони, як і раніше, розходяться в думках щодо того, коли угоду дійсно буде досягнуто.

Сенатор-демократ Джо Манчін заявив у неділю CNN, що потенційна угода про кордон може бути укладена вже цього тижня. "Я думаю, що ми щось побачимо наступного тижня", - сказав він.

Сенатор-демократ Кріс Кунс також висловив сподівання, що потенційна угода буде укладена цього тижня, додавши на каналі CBS News, що він "ймовірно" підтримає цей закон. Він сказав, що нездатність досягти угоди "стане величезним подарунком (президенту росії) володимиру путіну та (главі Китаю) Сі Цзіньпіну та ХАМАС". "Я розмовляв із низкою учасників переговорів. Вони старанно працювали цими вихідними. Я сподіваюся, що ми зможемо дійти висновку наступного тижня", - сказав він.

Сенатор-демократ Кріс Ван Голлен заявив на каналі ABC News, що він "сподівається", що переговори щодо безпеки кордонів та пакету іноземної допомоги просуваються, у той час, як переговорники, як і раніше, мовчать про те, коли потенційна угода може бути укладена.

Маркарова розповіла, скільки у США лишилось грошей для допомоги Україні18.12.23, 01:10

Сенатор-республіканець Джон Корнін також заявив, що на його думку, переговори просуваються вперед, але не уточнив можливі терміни. "Ну, вчора я розмовляв із парою ключових учасників переговорів, і вони відчувають, що досягли певного прогресу, але я знаю, що (лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер) думає, що якась угода буде укладена за зачиненими дверима, а потім проштовхнути її через Сенат, а потім проштовхнути (через) Палату представників. Цього не станеться", - сказав Корнін в ефірі Fox News Sunday.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем припустив, що угода про кордон буде укладена не раніше наступного року, звинувативши адміністрацію Байдена у виборі "поганої політики" щодо кордону. "Ми ще не близькі до угоди, вона буде наступного року", - сказав Грем. 

Навіть якщо Сенат і Білий дім прийдуть до угоди по кордону, вона, швидше за все, зіткнеться з важкою боротьбою в Палаті представників, оскільки деякі республіканці дали зрозуміти, що вони, можливо, хочуть більш жорстких положень щодо кордону, ніж те, що запропонують очолювані демократами Білий дім і Сенат.

Член Палати представників - республіканець Тоні Гонсалес заявив у програмі Face the Nation, що законодавцям необхідно "підсолодити угоду" щодо безпеки кордонів, щоб додатковий пакет допомоги пройшов через Палату представників. Він додав, що угода між Сенатом та Білим домом "сильно відрізнятиметься" від того, чого хоче Палата представників.

Наступного тижня Сенат США голосуватиме щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю15.12.23, 08:00

Популярні

Новини по темі

На Хмельниччині вночі знешкодили "шахед" - ОВА

 • 113026 переглядiв

ППО збила "шахед" на Миколаївщині

 • 35975 переглядiв

Ворожим обстрілом пошкодило агропідприємство на Харківщині

 • 34914 переглядiв

Війська рф вночі вдарили з артилерії по Нікополю

 • 32939 переглядiв

"Те, що зробив Шольц, увійде в історію", – Кулеба

 • 113081 переглядiв