ukenru
amerikanskiy-viyskoviy-i-batko-pyatokh-ditey-zaginuv-u-boyakh-v-ukrayini

Американський військовий і батько п'ятьох дітей загинув у боях в Україні

 • 416211 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Ветеран американської армії та колишній піхотинець з Айдахо Дейн Партрідж загинув, захищаючи Україну під Сєвєродонецьком. Про це УНН пише з посиланням на The Washington Post.

Деталі

На момент загибелі Дейну Партріджу було 34 роки. Він отримав поранення внаслідок російської атаки 3 жовтня під Сєвєродонецьком на Луганщині. Цього вівторка він помер. Загибель воїна підтвердила його родина.

Сестра Партріджа Дженні Коррі у коментарі газеті сказала, що він відчув духовне покликання приєднатися до боротьби України за свою свободу.

Цитата

“Майже кожною кісткою свого тіла він відчував, що йому потрібно піти і боротися. Коли він пішов, це було емоційно важко для мене, тому що я просто відчувала, що це буде востаннє, коли я бачу його”, – розповіла вона.

Дейн Партрідж народився в Німеччині 1988 року в родині гуманітарного працівника Червоного Хреста та військовослужбовця ВПС США. Партрідж з юних років захопився ідеєю служби в армії.

Після закінчення школи хлопець служив навідником і водієм бронетехніки в Багдаді під час війни в Іраку.

“Я ніколи не бачила його щасливішим, ніж в Україні. Він знайшов свій сенс не стільки в боротьбі, скільки в порятунку”, — розповіла матір загиблого.

Партрідж вирішив продовжувати боротьбу навіть після того, як цього літа отримав осколкове поранення. Його дружина та п’ятеро дітей — віком від 2 до 15 років — змогли попрощатися за допомогою відеодзвінка, поки він був у комі протягом останнього тижня.

“Він боровся в житті, але як тільки він потрапив в армію, він знайшов свою стихію…Його позивний був “Птах”. Тому, коли ви бачите птаха, згадуйте про мого сина”, – додала матір Дейна.

Доповнення

Газета зазначає, що наразі немає даних про американських бійців-добровольців в Україні чи про тих, хто там загинув.

Водночас офіційний представник українського посольства у Вашингтоні повідомив The Washington Post у березні, що близько 4 тисячі американських військових заявили про готовність вступити до новоствореного Міжнародного легіону територіальної оборони України.

Українські Національні Новини

Війна