amerikanskiy-atomniy-choven-pribuv-v-avstraliyskiy-port-v-kitayi-zayavlyayut-scho-avstraliya-staye-platsdarmom-dlya-napadu-na-pekin-zmi

Американський човен прибув у австралійський порт. В Китаї заявляють, що Австралія стає "плацдармом" для нападу на Пекін - ЗМІ

 • 314690 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Атомний підводний човен США прибув до Австралії під час планового патрулювання регіону. Про це повідомляє Australian associated press, пише УНН.

Деталі

Підводний човен класу "Вірджинія" пришвартувався в п'ятницю в порту Стірлінг в Перті. Командира підводного корабля привітали австралійський віце-адмірал Джонатан Мід, американський контр-адмірал Кріс Кавано і міністр оборони Західної Австралії Пол Папалія.

Повідомляється, що США з цього року збільшують кількість заходів своїх підводних човнів у Австралійські порти, а з 2027 року американські і британські підводні човни будуть проходити через Австралію на ротаційній основі.

Також Австралія купить у Вашингтона щонайменше три підводні човни класу "Вірджинія" на початку 2030-х років в рамках тристоронньої угоди AUKUS.

Australian associated press зазначає, що Китай критично поставився до цієї новини, нещодавно пекінський рупор The Global Times звинуватив Австралію в тому, що вона стає військовою базою США і "плацдармом" для нападу на Китай.

Австралійський контр-адмірал Бретт Сонтер, який служить у Тихоокеанському флоті США, заявив, що Китай проводить швидке нарощування військової потужності "з точки зору повного арсеналу", в той час як країни AUKUS намагаються протистояти зростаючій агресивності Пекіна в Тихому океані.

Нагадаємо

Сполучені Штати розширять свою військово-промислову базу, допомагаючи Австралії виготовляти керовані снаряди та ракети для обох країн. Планується, що це станеться протягом двох років.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Особисті речі Фредді Мерк'юрі виставлять на аукціон

     • 530407 переглядiв