amerikanski-vcheni-zayavili-scho-lyubov-do-kavi-ta-shokoladu-zakladena-v-dnk

Американські вчені заявили, що любов до кави та шоколаду закладена в ДНК

 • 38552 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Американські вчені провели дослідження щодо впливу кофеїну на здоров’я людини і дійшли висновків, що на пристрасть до кави та шоколаду впливає так званий “ген кави”, який визначає, наскільки людина любить ці продукти. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Люди, які віддають перевагу чорній каві в більшості випадків також люблять темний шоколад. “Ген кави” впливає на те, чому одні люди випивають багато чашок кави на день, а інші — ні.

“Люди з цим геном швидше засвоюють кофеїн, тому стимулювальні ефекти зникають швидше, і їм потрібно пити більше кави”, — заявила доцентка профілактичної медицини Медичної школи Фейнберга Північно-Західного університету у штаті Іллінойс Мерилін Корнеліс.

Особи з подібною генетичною схильністю віддають перевагу простому чаю, ніж підсолодженому та гіркому темному шоколаду, ніж більш м’якому молочному шоколаду. Це не пов’язано зі смаковими якостями напоїв, запевняють вчені. Люди з геном віддають перевагу чорній каві та чаю, тому що вони пов’язують гіркий смак із підвищенням розумової активності, чого вони прагнуть від кофеїну.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Євро виповнилося 20 років

     • 16922 переглядiв

    У Нью-Йорку новий мер обійняв посаду

     • 35051 переглядiв

    У Китаї оприлюднили нові знімки Марса

     • 27900 переглядiв

    На Львівщині знайшли заблукалого лижника

     • 31093 переглядiв