ukenru
ambivalentnist-wsj-sumnivayetsya-chi-bazhayut-bayden-i-ko-peremogi-ukrayini-u-viyni

Амбівалентність: WSJ сумнівається, чи бажають Байден і Ко перемоги України у війні

 • 223701 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. У своїй статті від 30 травня редакція американського видання The Wall Street Journal висловила сумнів щодо того, чи насправді хоче президент США Джо Байден перемоги України у війні. Журналісти обґрунтовують свої сумніви суперечливими діями адміністрації, зокрема зволіканням із передачею Україні ракетних установок та відсутністю допомоги з експортом продовольства, пише УНН.

Цитата

«Іноді важко сказати, чи бажають президент Байден та його стратеги, щоб Україна виграла свою оборонну війну проти росії або просто вижила, щоб підписати перемир'я з більшою частиною своєї колишньої території під контролем росії. Ця двоїстість повертається як проблема в міру того, як російські війська домагаються нових військових успіхів на Донбасі на сході України», - вважають автора статті під заголовком «Амбівалентність Байдена по Україні».

Деталі

Як зазначається, росіяни мають перевагу в дальності та вогневій потужності артилерії та ракет, і можуть завдати українським військам жахливих втрат. Українські сили отримали від США кілька гаубиць, але їм також потрібні ракетні системи, які здатні вести вогонь із більшої дальності. Найкращий захист від артилерії - це артилерія та повітряна міць, включаючи ракети, зазначає видання. Американські ракетні системи зменшать артилерійську перевагу росії і, можливо, уповільнять її просування, вважають журналісти.

WSJ, посилаючись на чутки з Пентагону, зазначає, що США незабаром можуть надати Україні деякі ракетні системи середньої дальності. Проте Байден заявив у неділю, США "не збираються посилати Україні ракетні системи, які можуть завдати удару по росії".

«Пан Байден в черговий раз запевняє володимира путіна з приводу того, що США не робитимуть», - зазначає редакція.

На їхню думку, президент США боїться, що відправка ракет може спровокувати путіна.

«Небажання задіяти ракетні системи відбиває позицію Білого дому до і протягом всієї цієї війни. Інший приклад – відмова згуртувати коаліцію охочих, щоб прорвати російську блокаду експорту українського зерна в Чорному морі», – йдеться у статті.

За словами голови об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі, зараз у США немає жодного військово-морського судна у Чорному морі, і планів відправляти їх туди немає.

«І знову США пропонують випереджувальну поступку, яка дозволяє росії не побоюватися дій у відповідь і надавати ще більший економічний тиск на Україну і Захід. Це не спосіб виграти війну або навіть зайти в глухий кут на вигідних для України умовах. Пан путін не відмовився від своїх планів повалити Київ і безпосередньо загрожувати НАТО, а двоїстість намірів пана Байдена надати допомогу Україні спонукає росіянина вірити, що він все ще може здобути стратегічну перемогу», - підсумували журналісти.

Українські Національні Новини

Новини Світу