aliiev-oholosyv-pozacherhovi-vybory-prezydenta-azerbaidzhanu

Алієв оголосив позачергові вибори президента Азербайджану

 • 41554 переглядiв

Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив дострокові президентські вибори на 7 лютого 2024 року, перенісши дату з початково запланованих на 2025 рік.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив на 7 лютого 2024 позачергові президентські вибори. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента країни, пише УНН.

Доручаю Центральній виборчій комісії Азербайджанської Республіки забезпечити призначення позачергових виборів Президента Азербайджанської Республіки на 7 лютого 2024 року та проведення їх у порядку, встановленому Виборчим кодексом Азербайджанської Республіки,

– йдеться у повідомленні.

Деталі

Згідно із законодавством, чергові президентські вибори мали відбутися у 2025 році. В Азербайджані президент обирається на семирічний термін, таку поправку було внесено до Конституції на референдумі у 2016 році. Раніше президент обирався на п'ятирічний термін.

Нагадаємо

Востаннє вибори  президента Азербайджану проводилися 11 квітня 2018 року. Вони також були позачерговими.

Того року вперше в Азербайджані було проведено електронний екзит-пол. Перемогу на виборах вчетверте поспіль здобув чинний президент країни Ільхам Алієв із 86,53% голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан запропонував Вірменії переговори щодо мирного договору. Вірменія підтвердила свою готовність

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

     • 36475 переглядiв