ukenru
akvalangist-v-ssha-zmig-vizhiti-pislya-togo-yak-yogo-prokovtnuv-gorbatiy-kit

Аквалангіст в США зміг вижити після того, як його проковтнув горбатий кит

 • 61251 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Аквалангіст в Массачусетсі (США) зміг вибратися з пащі горбатого кита і дістатися до берега без серйозних травм. Про це повідомила газета Cape Cod Times, передає УНН.

Деталі

За інформацією видання, 56-річний Майкл Пакард в п'ятницю вранці ловив лобстерів біля берегів Атлантичного океану поблизу міста Провінстаун.

"Абсолютно раптово я відчув величезної сили поштовх, і слідом за цим навколо стало темно. Я відчував, що рухаюся, а кит проштовхує мене за допомогою м'язів в роті", - розповів він.

Спочатку Пакард подумав, що його з'їла акула, але не знайшовши зубів у нападника і усвідомивши, що він не отримав будь-яких серйозних травм, дайвер зрозумів, що знаходиться всередині кита. Аквалангіст почав інтенсивно рухатися, після чого кит виринув на поверхню, замотав головою і випустив його.

Напарник Пакарда затягнув його на човен і відвіз на берег. У результаті інциденту Майкл Пакард потрапив до лікарні з великим ушкодженням м'яких тканин, але лікарі не виявили переломів. Після одужання дайвер має намір знову зайнятися ловом омарів.

Як зазначає директор з вивчення горбатих китів з Центру прибережних досліджень в Провінстаун Джук Роббінс, ці тварини не проявляють агресії до людей, а інцидент міг виявитися випадковим збігом обставин. За словами вченого, під час їжі відкрита паща горбатого кита може обмежувати йому огляд, але стравохід у беззубих китів занадто малий, щоб проковтнути людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники знайшли загадковий скелет кита біля станції "Вернадського"

Українські Національні Новини

Новини Світу