ukenru
aktivisti-u-krimu-organizovuyut-onlayn-diktant-krimskotatarskoyu-movoyu

Активісти у Криму організовують онлайн-диктант кримськотатарською мовою

 • 699466 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Сьогодні, 21 лютого, на честь Міжнародного дня рідної мови, активісти у Криму підготували онлайн-диктант кримськотатарською мовою. Про це розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час брифінгу "До Міжнародного дня рідної мови: державна політика у сфері захисту мов", передає УНН.

Цитата

"Сьогодні о 18:30 за кримським часом (17:30 за київським) по усьому світу буде проводитися диктант з кримськотатарської мови. Ми даємо можливість усім, хто братиме участь, користуватися або кирилицею, або латиницею, оскільки багато людей поки не перейшли на латиницю. Повірте, тисячі й тисячі людей буквально за кілька годин сядуть писати цей диктант. Цього року, на жаль, багато з них за межами України, включаючи Крим", - повідомив він.

Деталі

Чубаров зауважив, що цього року читатимуть текст, який був написаний в'язнем кремля, першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, який наразі перебуває в російській в'язниці. Він додав, що диктант підготували кримчани, оскільки "важливо, щоб був сигнал у Криму". 

Доповнення

Громадська ініціатива Nefes поінформувала, що прослухати диктант можна буде в прямому ефірі Facebook-сторінки Nefes та на YouTube-каналі кримськотатарського телеканалу ATR.

Нагадаємо

23 лютого 2022 року Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки та затвердив операційний план її реалізації.

Цього року, 6 січня, уряд схвалив Комісію з розвитку кримськотатарської мови.

Українські Національні Новини

Суспільство