ahresor-namahaietsia-stvoryty-umovy-dlia-blokuvannia-kupianska-ta-vidnovyv-nastup-na-lymanskomu-napriamku-syrskyi

Агресор намагається створити умови для блокування Куп’янська та відновив наступ на Лиманському напрямку – Сирський

 • 53026 переглядiв

російська армія посилює свій наступ на сході України, зосереджуючись на Куп'янську та Лимані, а українські війська пристосовуються, щоб протистояти зусиллям зс рф.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація на сході залишається складною, зауваживши, що російська армія продовжує інтенсивні наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках, передає УНН.

Деталі

За словами Олександра Сирського, окупанти останнім часом значно збільшив застосування броньованої техніки, дронів-камікадзе, і таким чином ворог продовжує вести інтенсивні артилерійські обстріли.

Як зазначається, російські військові наразі намагаються створити умови для блокування Куп’янська – ворог нарощує сили за рахунок переміщення підрозділів з інших напрямків.

На Куп’янському напрямку противник намагається будь-якою ціною захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп’янська. Після понесених втрат проводить перегрупування своїх підрозділів. Продовжує нарощувати зусилля за рахунок переміщення підрозділів з інших напрямків. Загальна кількість особового складу штурмових ворожих підрозділів складає більше двох тисяч

- ідеться у повідомленні.

росія планує розмістити біля кордону з Фінляндією свої новітні гаубиці27.12.23, 11:08

На Лиманському напрямку агресор відновив інтенсивні наступальні дії з метою витіснення українських військ з району Серебрянського лісництва та розширення Торського виступу. Вказується, що зс рф не відмовляються від спроб захоплення Тернів та виходу до річки Чорний Жеребець.

Сіверський напрямок. Згідно з інформацією Сирьского, противник намагається розвинути наступ в  районах Спірного та Білогорівки та здійснює підготовку штурмових підрозділів із числа повітряно-десантних частин для розвитку наступу в напрямку Соледар, Сіверськ.

Бахмутський напрямок. Ворог не припиняє інтенсивні наступальні дії, намагаючись захопити Богданівку, та відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Окупанти переміщують з південного напрямку штурмові групи "добровольчого корпусу",  також залучений особовий склад морської піхоти Каспійської флотилії.

Колишній головнокомандувач НАТО, у святковий різдвяний час звернувся з проханням про збільшення допомоги Україні24.12.23, 19:28

Доповнення

Українські командири всіх рівнів вживають необхідні заходи щодо посилення оборони та не допущення просування ворога. Зокрема Сирський відмітив ефективну роботу штабів військових частин щодо оперативного реагування на дії ворога, а також підготовки оптимальних варіантів дій українських збройних сил, залежно від обстановки, яка склалася.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ нагадав, що за останній тиждень на Східному напрямку окупанти втратили більше трьох тисяч особового складу, із них вбитими – більше тисячі осіб. Знищено та пошкоджено 361 одиниця ворожої техніки. З них - 43 танки, 83 бойових броньованих машини,  69 артилерійських систем.

Наступний рік на фронті може бути ще важчим – Тарнавський27.12.23, 11:02

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітополі пролунав вибух - мер

     • 50589 переглядiв

    На Івано-Франківщині горіли 40 квадратних метрів мазуту

     • 42885 переглядiв

    Від уряду скоро очікують стратегію доходів. Це маяк МВФ

     • 40302 переглядiв

    Сумщина: армія рф атакувала регіон 6 разів впродовж доби

     • 24508 переглядiв