ukenru
administratsiyi-v-ordlo-posilyuyut-tisk-na-nebazhayuchikh-vidmovlyatisya-vid-ukrayinskogo-gromadyanstva-rozvidka

Адміністрації в ОРДЛО посилюють тиск на небажаючих відмовлятися від українського громадянства - розвідка

 • 18844 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. На тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають так званих "паспортів ДНР/ЛНР". Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк із посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони, передає УНН.

"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації посилюють тиск на жителів тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, які не мають наміри відмовлятись від українського громадянства", - сказав Гуцуляк.

Зокрема, керівники окремих підприємств не виплачують заробітну плату або зменшують її розмір працівникам, які не мають так званих "республіканських паспортів". Водночас окупаційними адміністраціями доводиться інформація щодо першочергового отримання працівниками російського громадянства за умови наявності так званого "паспорту ДНР/ЛНР".

"Крім того встановлено, що військовослужбовцям російсько-окупаційних військ з числа місцевого населення надають право на оформлення російського громадянства у позачерговому порядку та зі знижкою на сплату платежів", - підсумував речник Міноборони.

Нагадаємо, за даними розвідки, бойовики із залученням усіх місцевих медіа-ресурсів через військові комісаріати здійснюють збір даних про осіб, які можуть підлягати примусовому призову на військову службу.

Українські Національні Новини

Політика