abonentam-kyivstaru-zablokuvaly-dostup-do-natsrouminhu-aby-ne-perevantazhuvaty-inshi-merezhi

Абонентам Київстару заблокували нацроумінг, аби не перевантажувати інші мережі

 • 39316 переглядiв

Мобільна мережа "Київстар" зазнала кібератаки, що призвело до перебоїв у роботі. Щоб запобігти перевантаженню інших мереж, національний роумінг для абонентів "Київстар" тимчасово заблоковано.

Абонентам мобільного оператора "Київстар" на тлі кібератаки і збою у мережі заблокували доступ до національного роумінгу, щоб не перевантажувати інші мережі, повідомили у середу у Держспецзв'язку, пише УНН.

Для уникнення перевантаження мереж інших операторів, за запитом СБУ, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів Київстар

- повідомили у службі.

Деталі

Як повідомляється, фахівці CERT-UA досліджують кібератаку на мережу телеком-оператора Київстар.

"Учора, 12 грудня, на інформаційні системи ПрАТ "Київстар" було здійснено потужну кібератаку. ЇЇ результатом стало блокування роботи основних сервісів технологічної мережі компанії, що призвело до перебоїв із наданням послуг користувачам. Фахівці урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, разом з колегами з СБУ та представниками телеком-оператора працюють над дослідженням кіберінциденту", - вказали у відомстві.

Як зазначається, відповідальність за здійснення кібератаки взяло одне з російських угрупувань, діяльність якого пов’язують з головним управлінням генштабу збройних сил рф (колишнє гру). Це вкотре підтверджує використання росією кіберпростору як одного з доменів війни проти України.

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО закликав громадян зберігати спокій та максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів.

Нагадаємо

12 грудня у "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою. Сьогодні мобільний оператор "Київстар" планує відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

Фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації розслідують інцидент з хакерською атакою на мережу мобільного оператора "Київстар".

Відповідальність за вчорашню атаку на мобільний оператор "Київстар" взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ворожим ударом - МВА

     • 30444 переглядiв