ukenru
abbas-zayaviv-scho-palestina-rozrivaye-vsi-zvyazki-z-izrayilem-i-ssha

Аббас заявив, що Палестина розриває всі зв'язки з Ізраїлем і США

 • 15471 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Палестинська адміністрація розриває всі зв'язки зі Сполученими Штатами та Ізраїлем, включаючи відносини в галузі безпеки, після того як відкинула близькосхідний мирний план, представлений на цьому тижні президентом США Дональдом Трампом. Про це заявив в суботу палестинський лідер Махмуд Аббас, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, повідомляється, що під час зустрічі міністрів закордонних справ арабських країн в Каїрі Аббас знову заявив про свою "повну" відмову від мирного плану Трампа, в якому міститься заклик до створення демілітаризованої палестинської держави з кордонами, відведеними для задоволення потреб безпеки Ізраїлю.

"Ми поінформували ізраїльську сторону,.. що з ними і зі Сполученими Штатами взагалі не буде ніяких відносин, включаючи зв'язки в області безпеки", - сказав Аббас на одноденній позачерговісй есії для обговорення плану Трампа.

Аббас також сказав, що відмовився обговорювати з Трампом його план по телефону чи навіть отримати його копію, щоб вивчити його.

"Трамп попросив мене поговорити з ним по телефону, але я сказав "ні", і він хоче відправити мені лист... але я відмовився", - сказав він.

План Трампа, оприлюднений у вівторок, також закликає США визнати ізраїльські поселення на території Західного берега і Єрусалим як неподільну столицю Ізраїлю.

Нагадаємо, Трамп запропонував новий план врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Мирний план Трампа передбачає створення двох держав - єврейської і палестинської. Єрусалим залишиться неподільною столицею Ізраїлю. Палестинську столицею стане Східний Єрусалим. Йдеться не про ту східну частину Єрусалиму, в якому розташовані всі основні святині, а відокремлену від міста розділовим парканом частину, яка включає райони Кафр-Акаба і Шуафат, де розташований табір біженців. На Храмовій горі в Єрусалимі зберігається статус-кво.

Українські Національні Новини

Новини Світу