30percent-chynovnykiv-otrymaiut-chysti-sertyfikaty-audytu

30% чиновницьких декларацій перевірить автоматизована система до нового року - НАЗК

 • 58027 переглядiв

30% декларантів ймовірно отримають "подарунок під ялинку" - довідку, що в їхніх деклараціях все добре. Лише за один день Агентство видало вже понад 46 тисяч таких довідок. Про це повідомив очільник НАЗК Олександр Новіков в етері національного телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Ми дали старт автоматизованій системі перевірки декларацій. І десь 30% декларантів отримають, як то кажуть "під ялиночку" довідочку. Про те що в їхніх деклараціях не встановлено порушень. За день ми видали понад 46 тисяч таких довідок вже.

- сказав Новіков.

Деталі

Новіков пожартував, мовляв такий різдвяний подарунок, у вигляді декларації отримають саме доброчесні публічні службовці. А саме "ті, хто чесно працює в органах місцевого самоврядування чи в органах державної влади".

Ми вважаємо, що 30% - це дуже хороший результат. Тому що декларація посадовців складна, ми працюємо над тим, щоб зробити її простішою, і сподіваємося за кілька років досягнути результату під 80%.

– висловив надії на майбутнє Новіков.

Однак, він зазначив, що все одно є декларації, які неможливо перевірити в автоматичному режимі. Зокрема, ті декларанти, які мають готівкові кошти на суму понад 320 тисяч гривень – їх декларації неможна перевірити автоматично, оскільки у  нас відсутній реєстр готівкових коштів.

А також особи, які подають у деклараціях активи розміщені закордоном, також не можуть бути перевірені автоматично. Адже в НАЗК немає відповідних інструментів для автоматизованої перевірки таких активів. 

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У російському єйську лунають вибухи: ймовірно, працює ППО

     • 40343 переглядiв

    У столиці БЕБ викрила мережу підпільних казино

     • 65734 переглядiв