ukenru
22-naselenykh-punkty-na-sumshchyni-povnistiu-evakuiovani

22 населених пункти на Сумщині повністю евакуйовані

 • 22867 переглядiв

22 з 115 населених пунктів у 5-кілометровій зоні біля кордону в Сумській області України були повністю евакуйовані через бойові дії, що тривають, і на сьогоднішній день евакуйовано близько 820 дітей.

Рішення про евакуацію населення зі 115 населених пунктів прийняли у 2023 році, зараз 22 із них повністю евакуювали, повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі Радіо Свобода, пише УНН.

Деталі

Голова Сумської ОВА, каже, що рішення про евакуацію 5-кілометрової зони було прийнято ще у 2023 році, а це 115 населених пунктів.

Зараз 22 населених пункти населення повністю залишило та передало під управління ЗСУ. В першу чергу ми забезпечили евакуацію, близько 820 дітей

- сказав Артюх.

Він повідомив, що громади такі як: Велика Писарівка, Юнаківська громада та інші райони, особливо Шосткинський район, страждають від воєнних дій. З метою безпеки громад, було прийняте рішення про їх евакуацію.

Артюх додав, що загроза існує практично по всій довжині кордону, тому потрібно, щоб евакуація населення пройшла не лише з 5-кілометрової зони, а й далі.

Нагадаємо

З найбільш небезпечних населених пунктів Сумської області необхідно евакуювати від 3 до 10 людей, ще 300 осіб залишаються в менш небезпечних районах, але також потребують евакуації.

Ірина Колеснік

Суспільство