17lypnia-den-khot-doha-vsesvitnii-den-emodzhi

17липня: День хот-дога, Всесвітній день Емоджі

 • 32646 переглядiв

Хот-дог називають національною стравою США, хоча, насправді, це не зовсім так. Німецькі переселенці у другій половині ХІХ століття завезли хот-доги до США, де вони стали культовою стравою та одним із символів фаст-фуду.

Сьогодні, у третю середу липня, усю любителі швидкої їжі можуть долучитися до святкування дня хот-дога. Подія була започаткована у США в 1957 році, і досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу, пише УНН.

Хот-дог називають національною стравою США, хоча, насправді, це не зовсім так. Булочки із сосискою всередині почали подавати відвідувачам трактирів та ярмарків у Німеччині наприкінці ХV століття.

Саме німецькі переселенці у другій половині ХІХ століття завезли хот-доги до США, де вони стали культовою стравою та одним із символів фаст-фуду.

Середньостатистичний американець за рік з’їдає 60 хот-догів. Рекорд із поїдання хот-догів належить Джоі Чеснату – чоловік з’їв 69 булочок з сосискою за десять хвилин.  

Найдорожчий хот-дог був проданий за дві тисячі доларів.

Також 17 липня можна відзначити Всесвітній день Емоджі (Емодзі) – подію присвячену піктограмам, автором яких у їхньому сучасному вигляді вважається японський художник Сігетака Куріта.

Зараз колекція емоджі Сігетаки Куріти демонструється в Музеї сучасного мистецтва у Нью-Йорку, а на початку 2000-х ця ідея мала поширення лише в Японії.

Символи не були стандартизованими, оскільки кожним оператором мобільного зв’язку було розроблено свій набір емоджі. Частково вони повторювалися, а деякі не відображувалися в іншій мережі.

Ще сьогодні можна долучитися до святкування Дня народження Діснейленду.

Батьком цього культового парку розваг є відомий на увесь світ режисер, продюсер, сценарист Волт Дісней.

Саме він створив такі улюблені мільйонами дітлахів персонажі як Міккі Маус, Дональд Дак та інші.

Діснейленд був відкритий 17 липня 1955 року в американському місті Анагайм. В день презентації Діснейленду його відвідали близько 30 тисяч людей. Створення казкового дитячого світу коштувало Діснею близько 17 мільйонів доларів. Відкрита територія парку становить 34 гектари.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святої мучениці Марини.

Марина народилася в Антіохії у родині язичницького жреця, але юному віці таємного прийняла християнство.

Коли батько дізнався про це, то сильно розлютився і намагався видати доньку заміж за місцевого правителя. Однак, дівчина відмовилася.

Марину кинули до в’язниці, довго та жорстоко катували, а потім відрубали їй голову.

Іменини 17 липня святкують Леонід, Марина, Маргарита.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    17липня: День хот-дога, Всесвітній день Емоджі

     • 32646 переглядiв