14-metriv-zavvyshky-i-prykrashena-protytankovym-yizhakom-yakoiu-tsohorich-bude-holovna-yalynka-lvova

14 метрів заввишки і прикрашена протитанковим їжаком: якою цьогоріч буде головна ялинка Львова

 • 21491 переглядiв

У Львові засвітять головну ялинку, але гучних святкувань у місті не буде. 14-метрове дерево, подароване місцевим мешканцем, прикрасять стилізованим протитанковим їжаком і оздоблять ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році.

Після тривалих обговорень влада міста вирішила, що цьогоріч у Львові таки засвітять головну ялинку міста, але  без гучних святкувань. Про це повідомляє Львівська міська рада, передає УНН.

Деталі 

Загальноміська ялинка, яку звично встановлюють на площі перед Оперним театром, цьогоріч буде заввишки 14 метрів. Її дарує мешканець Білогорщі зі свого приватного господарства.

Після довгих обговорень і роздумів ми вирішили, що у Львові цього року, як і минулого, не буде гучних святкувань, але в місті все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока, але дуже красива. Її нам подарував львів’янин пан Йосип Панас, за що ми йому дуже вдячні

– розповіла Софія Ліщинська, керівниця управління культури Львова.

Доповнення 

Ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще у 2018 році, а на верхівку замість зірки повісять протитанкового "їжака", якого минулоріч зробили на ЛКП "Львівелектротранс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний вітер перекинув національну різдвяну ялинку біля Білого дому у Вашингтоні

У відомстві наголошують, що освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть.

Нагадаємо

У Києві цього року буде новорічна ялинка. Головну ялинку країни встановлять на Софійській площі. Голова КМВА Сергій Попко зауважив, що на Різдво та Новий рік у столиці не буде жодних великих заходів, ярмарок і святкувань. 

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО

     • 23939 переглядiв